Proiectarea și execuția lărgirii la patru benzi a Centurii București Sud, scoasă la licitație. Detaliile oferite de CNAIR

Proiectarea și execuția lărgirii la patru benzi a Centurii București Sud, scoasă la licitație. Detaliile oferite de CNAIR
FOTO - ilustrativ: Facebook.om / CNAIR
Publicat: 08/01/2021, 22:57
Actualizat: 14/01/2021, 16:44

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat, vineri, în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) licitația deschisă pentru „PROIECTARE ŞI EXECUŢIE „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud, între A1 (km 55+520) și DN 5 (km 40+000)”. Data limită de depunere a ofertelor este 4 martie 2021.

Obiectivul este împărțit în două loturi, astfel:

  • LOT 1 Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud, între A1 (km 55+520) și km 54+700 inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765;
  • LOT 2 Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud, între km 54+700 și DN5 (km 40+000)

Valoarea estimată pentru cele 2 loturi este de 670.454.288,50 Lei fără TVA. Valoarea estimată pentru Lotul 1 este de 31.508.631,97 lei fără TVA, iar pentru Lotul 2 este de 638.945.656,53 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din fonduri europene nerambursabile. Traseul are o lungime de 15,52 km.

Termenul de finalizare prevăzut este pentru Lotul 1 de 9 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție, iar pentru Lotul 2 este de: 12 luni proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Acest obiectiv de investitie conține următoarele principale lucrări:

Pentru Lotul 1: Centura București între A1 – km 55+520 și km 54+700, inclusiv parcarea de lunga durata de la km 54+765 și presupune realizarea intersecției între Autostrada A1 București – Pitești și Centura București.

Pentru Lotul 2: Reabilitarea și lărgirea la 4 benzi a Centurii București între Autostrada A1 și DN5 în lungime de 14,7 km și realizarea următoarelor lucrari:

– Intersecția Centura București, km 40 + 550, existent – DN5 (Giurgiu) – realizarea unui nod rutier amenajat pe 3 nivele care conține pasajul subteran existent pe DN5; amenajare bretele de viraj la dreapta și sensuri giratorii; pasaj suprateran pe Centura București amenajat la 4 benzi;

– Intersecție Centura București, km 44+700, existent – DC18 (Măgurele) – realizarea unui nod rutier amenajat pe 3 nivele care conține pasajul subteran pe Centura București, amenajare bretele de viraj la dreapta și sensuri giratorii; pasaj suprateran pe DC18;

– Intersecție Centura București, km 47+040, existent – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele, km 46+040, care presupune realizarea unui sens giratoriu;

– Intersecție Centura București, km 49+000, existent – DN6 (Alexandria) – realizarea unui nod rutier amenajat pe 3 nivele care conține pasajul subteran pe Centura București, amenajare bretele de viraj la dreapta și sensuri giratorii și pasaj suprateran existent pe DN6.

Drumul de legătură dintre Timișoara și A1 intră în linie dreaptă. CNAIR a desemnat câștigătorul lucrării

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că joi, 7 ianuarie, a desemnat câstigătorul lucrării privind proiectarea și execuția Drumului de Legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69, care ar trebui să fie gata în doi ani.

Astfel, ofertantul desemnat câstigator este TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A., cu preţul de 189.571.920,62 Lei fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 24 luni, din care 6 luni perioadă de proiectare și 18 luni perioadă de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea si avizarea contractului.

Autostrada Ploieşti-Braşov, „on hold” pentru încă trei ani. Director CNAIR: „Trebuie să luăm măsuri de acum pentru fluidizarea traficului cât mai repede pe DN1”

Directorul CNAIR, Mariana Ioniță, este de părere că lucrările la Autostrada Ploieşti-Braşov nu vor începe mai devreme de trei ani de acum înainte, chiar dacă reprezintă o arteră importantă pentru fluidizarea traficului spre stațiunile montane.

Directorul CNAIR, Mariana Ioniță, a explicat la Digi24 faptul că oferta se află în prezent în analiză, scopul fiind încheierea unui contract „care să ne permită obţinerea unei documentaţii bune”.

De asemenea, acesta a anunțat că se vor realiza mai multe proiecte prin care se va fluidiza traficul pe DN1, printre ele numărându-se pasaje și pasarele noi, dar și posibilitatea introducerii unei benzi reversibile de circulație în zonele cele mai aglomerate.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu