Proiectul Lacul Morii, o investiție de 25-30 milioane de euro. Insula ar trebui să fie gata la finalul anului viitor, iar parcul peste doi ani

Proiectul Lacul Morii, o investiție de 25-30 milioane de euro. Insula ar trebui să fie gata la finalul anului viitor, iar parcul peste doi ani
Cele aproximativ 25-30 milioane de euro care vor fi alocate proiectului reprezintă cea mai mare investiţie într-un nou parc din București sursă foto: Primăria Sectorului 6
Publicat: 30/06/2023, 19:07

Lucrările de amenajare a Insulei Lacul Morii vor începe în primăvară și se estimează că vor dura un an. Investiția în proiectul care include și Parcul Lacul Morii se va ridica la aproximativ 25-30 de milioane de euro.

Primarul Ciprian Ciucu a declarat azi, în cadrul unei dezbateri organizate la The Ark, că va aplica pentru a obţine fonduri din POR (Programul Operaţional Regional).

Edilul sectorului 6 a spus că, fiind vorba de un proiect complex, parcul va fi gata prin vara sau toamna anului 2025, iar insula va fi terminată în mare parte la finalul lui 2024. Întreaga investiție în acest proiect va fi de 25-30 de milioane.

“Investiţia, grosso-modo, va fi de 25-30 milioane de euro, cea mai mare investiţie într-un nou parc din București. Fondurile vor veni, în principal, din POR, există fonduri dedicate fix pentru asta, va fi un proiect prioritar. Urmează cam 2-3 luni de proiectare, echipa care a făcut studiu de fezabilitate va face şi proiectarea. Vom scoate la licitaţie în două etape, prima va dura între 4 şi 6 luni, depinde de contestaţii, deci lucrul efectiv va începe în primăvară, pentru insulă, e estimat la un an de zile. Insula va fi gata pe la finalul lui 2024, sau aproape gata. Faza doi, parcul liniar, la fel, va fi scos imediat la licitaţie şi, ca să nu fie prea mare deranj în zonă, va începe undeva spre sfârşitul anului viitor şi va fi gata prin vara-toamna lui 2025. Totul va dura aproape 2 ani, nu este un caz superficial”, a spus primarul Ciucu.

Odată demarate lucrările, se va interveni pe 17 tronsoane, începând cu zona dinspre Şoseaua Virtuţii, unde parcul se va duce până la trotuarul pietonal şi pista de biciclişti, iar vegetaţia va permite separarea şoselei de zona propriu-zisă de parc.

În zona cu Parcul Crângaşi, se va face un loc de joacă, care va crea o ancoră între cele două parcuri. Se vor construi alei diagonale, care vor face accesul către baraj, dar şi pontoane plutitoare, care vor lua rolul de zone de mers, pentru a nu aglomera aleile înguste din zonă.

Se vor construi terenuri de baschet, volei pe nisip şi pe apă, dar și mese de ping-pong

În întreg parcul din jurul Lacului Morii, se vor face zone cu spaţii de joacă, locuri pentru mese, terase, grupuri sanitare. Vor exista şi locuri de joacă, cu mobilier cât mai natural, din lemn, adecvat tuturor grupelor de vârstă, dar şi terenuri de sport. În zonele mai largi, acolo unde spaţiul permite, se vor construi terenuri de baschet, volei pe nisip şi pe apă, mese de ping-pong.

Mobilierul din parc va fi şi el din lemn sau beton. Parcul liniar va merge până la Chiajna, unde vor fi terenuri de sport, umbrare, se va amenaja barajul până la Dâmboviţa.

Cât despre insulă, aceasta va avea zone de acces la mal, un debarcader unde se pot ancora mici ambarcaţiuni, locuri de joacă, puncte sanitare şi de salvamar, o fântână arteziană, dar şi o zonă de poiană centrală cu foişor.

Primăria Sectorului 6, în colaborarea cu Primăria Chiajna, va face o pădure urbană de 60 de hectare, în zona extinsă a Lacului Morii.

CITEȘTE ȘI:

FOTO & VIDEO | Cum arată cel mai nou parc din București. Parcul Liniei este plin de gazon, terenuri de sport și are un loc de joacă spectaculos

FOTO & VIDEO | Cum arată acum Lacul Morii din București, după 6 luni de lucrări. Când se va turna pista de alergare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O femeie din SUA, condamnată din greşeală pentru crimă, a stat 43 de ani după...
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Trebuie SĂ OPREŞTI și dacă ai verde la semafor. Legea uitată de toți șoferii
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×