Protestatarii violenți din Piața Unirii scapă de arestul preventiv. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu

Protestatarii violenți din Piața Unirii scapă de arestul preventiv. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu
Protestatarii violenți din Piața Unirii scapă de arestul preventiv. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu / Foto: capturi video - Facebook
Publicat: 29/04/2021, 12:01
Actualizat: 29/04/2021, 12:03

Protestatarii care au fost arestați prevenitv după incidentele violentele din Piața Unirii, din București, în noaptea de 29 spre 30 martie, își vor petrece Paștele acasă. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 Bucureşti împotriva încheierii din data de 26.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia.

Onorariul parţial al avocaţilor din oficiu desemnaţi pentru intimaţii inculpaţi Stanemir Dragoş Adrian, Iordan Ştefan Andrei, Iordache Alexandru Adrian, în cuantum de 150 de lei fiecare, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Onorariul avocatului din oficiu desemnat pentru intimatul inculpat Guriţă Adrian Teodor , în cuantum de 313 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29.04.2021”, este decizia Tribunalului București.

Înainte de a se împlini cele 30 de zile de arest preventiv dispuse de un magistrat de la Judecătoria Sector 3 în data de 4 aprilie, procurorii au cerut instanței prelungirea mandatelor de arestare pentru cei 14 manifestanți.

Luni, un alt judecător de la aceeași instanță a respins însă cererea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sector 3 ca cei 14 protestatari să mai stea încă 30 de zile în arest și a dispus ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu.

Decizia de luni a Judecătoriei Sectorului 3

„Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpaţii Toader Alexandru Cristian, Stanemir Dragoș-Adrian, Pavel Alin-Alexandru, Zanfir Costel-Adrian, Soare Petrică-Nicușor, Mihai Gabriel Cristian, Iordan Ștefan-Andrei, Drăghici Adrian-Mihai, Grosu Andrei-Bogdan, Petre Iulian Mădălin, Guriţă Adrian Teodor, Petre Vasile, Dincă Petrișor-Marian şi Iordache Alexandru-Adrian, prin încheierea din data de 04.04.2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 în dosarul nr. 7387/301/2021”, potrivit decizie de luni a Judecătoriei Sectorului 3.

Dosarul protestului violent din Piața Unirii

Instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a 14 protestatari și plasarea în arest la domiciliu a altor doi, în dosarul violențelor din Piața Unirii, din noaptea de luni spre marți (29-30 martie), când unii dintre manifestanți i-au atacat cu pietre pe jandarmi, au incendiat și au vandalizat tonomate.

Procurorii i-au identificat pe agresori din înregistrări video, fotografii și declarațiile jandarmilor pe protestatarii din Piața Unirii care, în noaptea de luni spre marți, au atacat jandarmi cu pietre și bucăți de asfalt, au spart tonomate și au furat din ele.

Unii dintre protestatari sunt adolescenți de 15-17 ani care au incitat la violențe și au fost în primele rânduri ale atacurilor, după cum a scris GÂNDUL.RO, în exclusivitate.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
După ploi, direct caniculă. Temperaturile vor ajunge la aproape 40 de grade în România, zonele...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
VIDEO: Incident violent în Bucureşti. Un bărbat și o femeie blochează o maşină şi o...
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Anunțul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Câți ani mai permite...
„Keeping Up With the Kardashians“: 7 lucruri inedite pe care, cel mai probabil, nu le...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Greșeala teribilă care vă poate distruge auzul! Obiceiul pe care mulți oameni îl au este...
Alex Velea a șters pe jos cu Cătălin Măruță. „Ca să fii BĂRBAT ai nevoie...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...