Protestatarii violenți din Piața Unirii scapă de arestul preventiv. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu

Protestatarii violenți din Piața Unirii scapă de arestul preventiv. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu
Protestatarii violenți din Piața Unirii scapă de arestul preventiv. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu / Foto: capturi video - Facebook
Publicat: 29/04/2021, 12:01
Actualizat: 29/04/2021, 12:03

Protestatarii care au fost arestați prevenitv după incidentele violentele din Piața Unirii, din București, în noaptea de 29 spre 30 martie, își vor petrece Paștele acasă. Tribunalul București a decis plasarea lor în arest la domiciliu.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 Bucureşti împotriva încheierii din data de 26.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia.

Onorariul parţial al avocaţilor din oficiu desemnaţi pentru intimaţii inculpaţi Stanemir Dragoş Adrian, Iordan Ştefan Andrei, Iordache Alexandru Adrian, în cuantum de 150 de lei fiecare, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Onorariul avocatului din oficiu desemnat pentru intimatul inculpat Guriţă Adrian Teodor , în cuantum de 313 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29.04.2021”, este decizia Tribunalului București.

Înainte de a se împlini cele 30 de zile de arest preventiv dispuse de un magistrat de la Judecătoria Sector 3 în data de 4 aprilie, procurorii au cerut instanței prelungirea mandatelor de arestare pentru cei 14 manifestanți.

Luni, un alt judecător de la aceeași instanță a respins însă cererea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sector 3 ca cei 14 protestatari să mai stea încă 30 de zile în arest și a dispus ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu.

Decizia de luni a Judecătoriei Sectorului 3

„Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpaţii Toader Alexandru Cristian, Stanemir Dragoș-Adrian, Pavel Alin-Alexandru, Zanfir Costel-Adrian, Soare Petrică-Nicușor, Mihai Gabriel Cristian, Iordan Ștefan-Andrei, Drăghici Adrian-Mihai, Grosu Andrei-Bogdan, Petre Iulian Mădălin, Guriţă Adrian Teodor, Petre Vasile, Dincă Petrișor-Marian şi Iordache Alexandru-Adrian, prin încheierea din data de 04.04.2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 în dosarul nr. 7387/301/2021”, potrivit decizie de luni a Judecătoriei Sectorului 3.

Dosarul protestului violent din Piața Unirii

Instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a 14 protestatari și plasarea în arest la domiciliu a altor doi, în dosarul violențelor din Piața Unirii, din noaptea de luni spre marți (29-30 martie), când unii dintre manifestanți i-au atacat cu pietre pe jandarmi, au incendiat și au vandalizat tonomate.

Procurorii i-au identificat pe agresori din înregistrări video, fotografii și declarațiile jandarmilor pe protestatarii din Piața Unirii care, în noaptea de luni spre marți, au atacat jandarmi cu pietre și bucăți de asfalt, au spart tonomate și au furat din ele.

Unii dintre protestatari sunt adolescenți de 15-17 ani care au incitat la violențe și au fost în primele rânduri ale atacurilor, după cum a scris GÂNDUL.RO, în exclusivitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația