PSD i-a dat replică lui Cristian Ghinea, în urma disputei cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te și muncește ceva pe bune!”

PSD i-a dat replică lui Cristian Ghinea, în urma disputei cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te și muncește ceva pe bune!”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 19/08/2022, 18:50
Actualizat: 19/08/2022, 19:01

Partidul Social Democrat i-a dat o replică, vineri, fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după disputa acestuia cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe tema cheltuirii banilor din PNRR. O fotografie în care fostul ministru apare îmbrăcat lejer, la Guvern, a fost postată pe pagina de Facebook a PSD, partidul numindu-l „negociatorul în sandale”.

„Negociatorul în sandale Cristian Ghinea a cedat nervos în fața evidenței! Și înjură! Atât poate un userist! O avalanșă de sudalme, nu de argumente, prin care negociatorul în sandale Ghinea își exprimă frustrarea că PSD chiar face PNRR! Mai ieftin, mai bine și fără firmele de casă ale acestor impostori care au trăit toată viața lor din consultanță pe nimic”, se arată în postarea publicată de PSD pe Facebook.

„Ghinea, Voiculescu și USR plâng acum de grija consultanței pusă chiar de ei în PNRR, dar încă nu au dat explicații românilor pentru vaccinurile inutile de 1 miliard de euro. Negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenței pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administrației”, mai este menționat în postare.

„Care e baiul, atunci, negociatorule în sandale?! Că ministrul Rafila nu a vrut să dea 50 de milioane de euro așa cum ai pus tu hoțește în PNRR?! Sau că a ales fix una dintre instituțiile care erau menționate explicit de tine, Ghinea, în PNRR?! De altfel, o instituție de prestigiu internațional, specializată în politici de sănătate publică și care a participat recent la reforme ale sistemului de sănătate într-o țară precum Grecia, de exemplu”, continuă să argumenteze Partidul Social Democrat.

„Dacă nu o iei, nu faci jaloane, deci se blochează banii din PNRR! Probabil asta își dorește acest mignon politic, frustrat că România merge înainte și fără el și fără combinațiile useriste pe consultanță. Voi toți din USR trebuie să vă încolonați la pușcărie pentru că ați girat achiziția a milioane de doze inutile de vaccin, pentru care plătim acum UN MILIARD de euro! Ghinea, nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te și muncește ceva pe bune”, se precizează în încheierea postării de pe Facebook.

O fotografie în care Cristian Ghinea apare îmbrăcat lejer, la Guvern, a fost publicată de PSD, partidul numindu-l „negociatorul în sandale” / Sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Conflictul dintre Cristian Ghinea și Alexandru Rafila a izbucnit după ce ministerul Sănătății a decis să aloce 20 de milioane de euro Organizației Mondiale a Sănătății pentru consultanță în vederea construirii spitalelor finanțate prin PNRR. Fostul ministru al Fondurilor Europene l-a acuzat pe ministrul Sănătății că direcționează bani către organizația din care a făcut parte până anul trecut.

Reacția PSD vine după ce Ghinea a scris pe Facebook că social-democrații „au mințit ca porcii”: „M-au acuzat și terfelit gratuit. (…) Pentru că… ce să vezi… chiar e nevoie de oameni pricepuți și ăia costă. (…) Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o să mor cu tine de gât! Tu chiar furi banii de acolo. Lupa e pe tine. Iexpertule!”.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase