Purtătorul de cuvânt al IDF: „Misiunea noastră este să distrugem HAMAS, nu Gaza. Masacrul din 7 octombrie nu se va mai repeta”

Purtătorul de cuvânt al IDF: „Misiunea noastră este să distrugem HAMAS, nu Gaza. Masacrul din 7 octombrie nu se va mai repeta”
Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF
Publicat: 26/02/2024, 08:55
Actualizat: 26/02/2024, 08:57

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), a avertizat, încă o dată, că gruparea islamistă Hamas este implementată în zonele civile din Fâșia Gaza și că pierderile de vieți în rândul civililor palestinieni sunt regretabile.

La patru luni de la invazia terestră din Gaza, armata israeliană a descoperit că „Hamas și-a încorporat sistematic infrastructura teroristă în interiorul și sub zonele civile din Gaza, ca parte a scutului său uman” și operează în mod deliberat în zone civile și zone umanitare pentru a organiza atacuri.

„Trupele IDF au descoperit că majoritatea caselor din Gaza au tuneluri teroriste la subsol sau depozite de arme în interior, iar majoritatea școlilor, moscheilor, spitalelor și instituțiilor internaționale au fost folosite de Hamas pentru operațiunile lor militare”, a transmis Daniel Hagari într-un editorial scris pentru The Wall Street Journal.

„Un spectacol meticulos de sălbăticie și sadism”

Gruparea Hamas a condus Gaza timp de 16 ani, a precizat purtătorul de cuvânt al IDF, și „i-a forțat pe locuitorii din Gaza să rămână în zone de luptă activă, blocându-le toate încercările de a evita pericolul. Când civilii reușesc să ajungă în zonele mai sigure către care îi îndrumăm, Hamas se mută în acele zone, transformând zonele umanitare în zone de organizare pentru alte atacuri”.

Modul de operare al grupării teroriste implică, de asemenea, îmbrăcarea teroriștilor islamiști în haine civile „purtarea războiului din interiorul și dedesubtul spitalelor”, a mai spus contraamiralul Daniel Hagari, tocmai pentru a exploata dreptul internațional și simpatia publică ca „un scut pentru activitățile lor militare”.

În ceea ce privește masacrul din data de 7 octombrie 2023, purtătorul de cuvânt al IDF îl etichetează drept  un „spectacol meticulos de sălbăticie și sadism”.

„Războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza”

Daniel Hagari insistat că războiul purtat de Forțele de Apărare ale Israelului este dus exclusiv împotriva grupării islamiste Hamas, nu împotriva civililor din Fâșia Gaza.

„Războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza, motiv pentru care luăm măsuri extinse pentru a minimiza daunele aduse civililor pe care Hamas îi plasează sub focul încrucișat. Luptăm în acest război cu inima grea, conștienți de pierderea tragică de vieți omenești de ambele părți”, a precizat purtătorul de cuvânt al IDF.

Strategia Israelului, a mai precizat Hagari, este „consecventă și clară: să ne asigurăm 7 octombrie nu se va mai întâmpla niciodată”.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

IDF, operațiune „precisă” în Spitalul Nasser (Khan Younis): „Hamas a transformat spitalele în centre de TEROARE, unii ostatici nu mai sunt în viață”

Ben Gvir, ministrul Securității Naționale din Israel: „Este DELIRANTĂ intenția SUA și a unor state arabe de a înființa un stat palestinian”

Ministrul israelian Gideon Sa’ar: „Recunoașterea unilaterală a statului palestinian va perpetua CONFLICTUL, în loc să îl rezolve”

Ministrul de Finanțe al Israelului critică planul SUA pentru un stat palestinian: „Un premiu pentru MASACRUL Hamas din 7 octombrie!”

Liderul opoziției din Israel vede Rusia lui Putin ca o „verigă din AXA RĂULUI”: „Alianța cu Iranul și legăturile cu Hamas sunt de neiertat”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...