Purtătorul de cuvânt al IDF: „Misiunea noastră este să distrugem HAMAS, nu Gaza. Masacrul din 7 octombrie nu se va mai repeta”

Purtătorul de cuvânt al IDF: „Misiunea noastră este să distrugem HAMAS, nu Gaza. Masacrul din 7 octombrie nu se va mai repeta”
Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF
Publicat: 26/02/2024, 08:55
Actualizat: 26/02/2024, 08:57

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), a avertizat, încă o dată, că gruparea islamistă Hamas este implementată în zonele civile din Fâșia Gaza și că pierderile de vieți în rândul civililor palestinieni sunt regretabile.

La patru luni de la invazia terestră din Gaza, armata israeliană a descoperit că „Hamas și-a încorporat sistematic infrastructura teroristă în interiorul și sub zonele civile din Gaza, ca parte a scutului său uman” și operează în mod deliberat în zone civile și zone umanitare pentru a organiza atacuri.

„Trupele IDF au descoperit că majoritatea caselor din Gaza au tuneluri teroriste la subsol sau depozite de arme în interior, iar majoritatea școlilor, moscheilor, spitalelor și instituțiilor internaționale au fost folosite de Hamas pentru operațiunile lor militare”, a transmis Daniel Hagari într-un editorial scris pentru The Wall Street Journal.

„Un spectacol meticulos de sălbăticie și sadism”

Gruparea Hamas a condus Gaza timp de 16 ani, a precizat purtătorul de cuvânt al IDF, și „i-a forțat pe locuitorii din Gaza să rămână în zone de luptă activă, blocându-le toate încercările de a evita pericolul. Când civilii reușesc să ajungă în zonele mai sigure către care îi îndrumăm, Hamas se mută în acele zone, transformând zonele umanitare în zone de organizare pentru alte atacuri”.

Modul de operare al grupării teroriste implică, de asemenea, îmbrăcarea teroriștilor islamiști în haine civile „purtarea războiului din interiorul și dedesubtul spitalelor”, a mai spus contraamiralul Daniel Hagari, tocmai pentru a exploata dreptul internațional și simpatia publică ca „un scut pentru activitățile lor militare”.

În ceea ce privește masacrul din data de 7 octombrie 2023, purtătorul de cuvânt al IDF îl etichetează drept  un „spectacol meticulos de sălbăticie și sadism”.

„Războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza”

Daniel Hagari insistat că războiul purtat de Forțele de Apărare ale Israelului este dus exclusiv împotriva grupării islamiste Hamas, nu împotriva civililor din Fâșia Gaza.

„Războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza, motiv pentru care luăm măsuri extinse pentru a minimiza daunele aduse civililor pe care Hamas îi plasează sub focul încrucișat. Luptăm în acest război cu inima grea, conștienți de pierderea tragică de vieți omenești de ambele părți”, a precizat purtătorul de cuvânt al IDF.

Strategia Israelului, a mai precizat Hagari, este „consecventă și clară: să ne asigurăm 7 octombrie nu se va mai întâmpla niciodată”.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

IDF, operațiune „precisă” în Spitalul Nasser (Khan Younis): „Hamas a transformat spitalele în centre de TEROARE, unii ostatici nu mai sunt în viață”

Ben Gvir, ministrul Securității Naționale din Israel: „Este DELIRANTĂ intenția SUA și a unor state arabe de a înființa un stat palestinian”

Ministrul israelian Gideon Sa’ar: „Recunoașterea unilaterală a statului palestinian va perpetua CONFLICTUL, în loc să îl rezolve”

Ministrul de Finanțe al Israelului critică planul SUA pentru un stat palestinian: „Un premiu pentru MASACRUL Hamas din 7 octombrie!”

Liderul opoziției din Israel vede Rusia lui Putin ca o „verigă din AXA RĂULUI”: „Alianța cu Iranul și legăturile cu Hamas sunt de neiertat”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?