Putin ar putea primi o lovitură personală extremă. Ce i se pregătește gimnastei Alina Kabaeva și ce ar putea provoca o astfel de mișcare

Putin ar putea primi o lovitură personală extremă. Ce i se pregătește gimnastei Alina Kabaeva și ce ar putea provoca o astfel de mișcare
Vladimir Putin și Alina Kabaeva / Sursă Foto: Captură Video
Publicat: 07/05/2022, 12:12
Actualizat: 07/05/2022, 12:33

Gimnasta Alina Kabaeva, cea despre care  presa ar fi speculat că ar fi avut o legătură romantică cu preşedintele rus Vladimir Putin, este inclusă în cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus al Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit două surse diplomatice europene, scrie CNN.

UE nu a semnat oficial proiectul de propunere. „Discuţiile au loc. Nu este o bucată de tort, dar trebuie să aşteptăm şi să vedem”, a declarat una dintre sursele diplomatice pentru CNN vineri dimineaţă.

Când s-au cunoscut Putin și gimnasta Kabaeva

Kabaeva, campioană olimpică de gimnastică aerobică, care s-a născut în 1983, a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu. Putin, care este divorţat, a negat o relaţie cu ea.

Kabaeva şi Putin s-ar fi cunoscut când ea era o tânără gimnastă, care a câştigat mai multe medalii pe plan intern, la competiţii europene şi la Jocurile Olimpice. Ea a primit medalia de aur pentru gimnastică ritmică la Jocurile de la Atena în 2004.

În aprilie, The Wall Street Journal a scris că oficialii americani au dezbătut dacă să o sancţioneze sau nu pe Kabaeva, cu îngrijorarea că o astfel de mişcare ar putea creşte şi mai mult tensiunile, deoarece ar putea fi o lovitură personală extremă pentru Putin.

De asemenea, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril, se numără printre persoanele care sunt incluse în cea de-a şasea rundă de sancţiuni UE propusă, potrivit informaţiilor de la două surse care au văzut documentele integrale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase