Putin, bucuros de implicarea Turciei în problema cerealelor ucrainene și vorbește de un memorandum privind întărirea legăturilor economice şi comerciale

Putin, bucuros de implicarea Turciei în problema cerealelor ucrainene și vorbește de un memorandum privind întărirea legăturilor economice şi comerciale
sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/08/2022, 18:24

Liderul de la Kremlin i-a mulţumit preşedintelui turc pentru eforturile sale care au permis obţinerea unui acord între Moscova şi Ucraina privind livrările de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră.

„Graţie participării dvs directe şi medierii secretariatului ONU, problema legată de livrările de cerealele ucrainene provenind din porturi de la Marea Neagră a fost soluţionată. Livrările au început deja şi aş vrea să vă mulţumesc”, a spus Putin.

El a subliniat, de asemenea, rolul Ankarei în tranzitul gazului rusesc spre Europa, prin gazoductul TurkStream. „Partenerii europeni trebuie să fie recunoscători faţă de Turcia pentru că ea asigură tranzitul neîntrerupt al gazului rusesc”, a spus preşedintele rus.

Vladimir Putin a declarat vineri că speră în semnarea unui acord pentru întărirea cooperării economice cu Turcia.

„Sper că vom putea semna astăzi un memorandum privind întărirea legăturilor noastre economice şi comerciale”, a spus Putin, conform declaraţiilor transmise de televiziunea rusă.

Ergodan, interesat o viitoarea operaţiune militară din Siria

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că întâlnirea sa de vineri, de la Soci, cu omologul său rus Vladimir Putin va deschide o nouă „pagină în relaţiile lor”

Recep Tayyip Erdogan a spus că va discuta cu omologul său rus în special despre evoluţiile din Siria, unde Turcia vrea să lanseze o operaţiune militară împotriva miliţiilor kurde pe care le consideră asociate Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

„Să discutăm cu acest prilej evoluţiile din Siria va permite detensionarea regiunii. Solidaritatea noastră în lupta împotriva terorismului este foarte importantă”, a subliniat Erdogan.

Sursa: News.ro