Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. Bugetul s-a epuizat în opt minute. Reacția STS, după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că nu a funcționat platforma

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. Bugetul s-a epuizat în opt minute. Reacția STS, după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că nu a funcționat platforma
Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. Etapa a doua începe vineri, de la ora 10.00 / Foto: Pixabay - ilustrativ
Publicat: 03/12/2021, 07:32
Actualizat: 03/12/2021, 11:43

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. Aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, transmite instituția, după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că site-ul nu a funcționat corespunzător, în momentul furnizării voucherelor pentru Rabla. Ministerul Mediului anunță că, în a doua etapă a programului, au fost generate 33.877 vouchere (TV – 19.183, laptop – 9.592, tabletă – 5.102). Bugetul s-a epuizat în opt minute.

Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă, anunță STS.

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. Ministerul Mediului anunță că, în a doua etapă a programului, au fost generate 33.877 vouchere (TV – 19.183, laptop – 9.592, tabletă – 5.102). Bugetul s-a epuizat în opt minute.

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. A doua etapă de selectare a voucherelor în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice începe vineri, 3 decembrie, de la ora 10.00. În această etapă, românii pot genera vouchere pentru a-și cumpăra laptopuri, televizoare și tablete.

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), în 3 decembrie, la ora 10.00, începe a doua etapă de selectare a voucherelor din aplicația informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite:

400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G;
500 de lei pentru laptopuri;
300 de lei pentru tablete.

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. Bugetul primei etape s-a epuizat în cinci minute

Voucherele se pot genera până în 9 decembrie, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape, adică 14 milioane de lei.

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021. În urmă cu o săptămână, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat în cinci minute, după emiterea a 35.000 de vouchere, în valoare de 400 de lei fiecare.

Voucherele au fost de:

400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
400 de lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Etapa a treia va începe în 10 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Contul de utilizator, obligatoriu pentru a participa la Rabla pentru electrocasnice

Potrivit ministrului Mediului, cei interesați să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să își creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont se vor putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care persoanele au deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să creeze alt cont, ci doar să se autentifice utilizând adresa de e-mail și parola setată anterior. Dacă datele contului au fost uitate, acestea pot fi recuperate urmând pașii descriși în aplicația informatică.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase