Raed Arafat, despre neregulile privind terasele din București: „Terasa asta, în mod normal este interzisă. Singura măsură este ca, în momentul în care ai făcut acest lucru…”

Raed Arafat, despre neregulile privind terasele din București: „Terasa asta, în mod normal este interzisă. Singura măsură este ca, în momentul în care ai făcut acest lucru…”
Un partid cere inculparea lui Raed Arafat: „Pentru modul criminal în care s-a intervenit...” / Foto: MEDIAFAX
Publicat: 25/01/2021, 10:09
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Odată cu redeschiderea restaurantelor, barurilor, cafenelelor, teatrelor, cinematografelor și sălilor de noroc din Capitală, de luni, 25 ianuarie 2021, la 30% din capacitate, în urmă deciziei CMBSU, Raed Arafat a evidențiat care sunt neregulile privind terasele din București.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniată că un anumit tip de terasă din Centrul Vechi nu îndeplinește condițiile unei terase deschise, mai exact terasa de tip bulă de plastic.

Raed Arafat: „Terasa asta, în mod normal este interzisă”

„Terasa asta, în mod normal este interzisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă’, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 Terasa asta, în mod normal este interzisă. Conform hotărârii de Guvern, terasa asta este închisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă (…) Uitaţi-vă aglomeraţia din aşa-zisa terasă. Nu e terasă. Acolo este spaţiu închis. Este definit în hotărârea de Guvern. Are pereţi.

Lipsa măsurilor este una dintre cauze, una dintre cele sugerate de Arafat fiind sancționarea patronilor prin închiderea acestora pentru o perioada de timp limitată.

„Singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este ca, în momentul în care ai făcut acest lucru…”

„Este şi vina şi faptului că nu se impun măsuri (…) În final, aici trebuie implementate măsuri. Eu cred că singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este că, în momentul în care ai făcut acest lucru, să vină autorităţile şi să te închidă pe o lună de zile şi poate atunci învaţă lumea ce înseamnă să respecte regulile. Ieri aţi auzit situaţia cu tulpina noua care de la o singură persoană s-au infectat nu ştiu câte persoane. Nu este de glumit. Mai avem un pic. Nu are rost să intrăm într-un alt val’. (…) Acest lucru este iresponsabil”.

Raed Arafat avertizează cu privire la evoluția noii tulpini de coronavirus și la posibilitatea intrării într-un alt val de Covid.

„Îmi pare foarte rău, noi oricât am vorbit şi oricât o spunem, lumea ne ia că suntem duri, că nu înţelegem. Ba înţelegem perfect. Dar eu prefer să nu găsesc o parte din aceşti oameni în spital peste o perioadă sau în Terapie Intensivă, chiar bunicii şi păriţii lor. Să aştepte un pic. Merge vaccinarea. România stă bine pe mersul vaccinări. Peste o perioadă când avem mai multe persoane în vârstă vaccinate, mai mulţi vaccinaţi, atunci să începem să ne simţim mai în siguranţă. Dar, acum e prea devreme, mai ales în prezenţa unei tuplini care ameninţă toată Europa la acest moment”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase