Raed Arafat, mesaj dur către jurnalistul Ion Cristoiu: „M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, care sunt dispuse să denigreze şi să murdărească cu ştiri false”

Redactor:
Daniel Matei
Raed Arafat, mesaj dur către jurnalistul Ion Cristoiu: „M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, care sunt dispuse să denigreze şi să murdărească cu ştiri false”
Raed Arafat, mesaj dur către jurnalistul Ion Cristoiu: „M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, care sunt dispuse să denigreze şi să murdărească cu ştiri false”. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a reacționat sâmbătă pe Facebook după ce jurnalistul Ion Cristoiu a spus despre acesta că ar fi în funcție de aproximativ 30 de ani și că „se simte o anumită oboseală”.

Nemulțumit de declarația lui Cristoiu, Arafat a scris pe pagina sa de Facebook că Ion Cristoiu folosește unele platforme pentru „a răspândi veninul și minciunile care nu au bază în realitate”.

„După cum am mai arătat și altă dată, minciuna și denaturarea adevărului sunt uneltele folosite de unii jurnaliști sau pseudojurnaliști, pentru a atinge scopul lor de a manipula opinia publică și de a promova unele narative false referitoare la o persoană anume sau la un subiect.

Domnul Ion Cristoiu excelează în acest mod de abordare și folosește platforme, precum Mediafax in cazul de față, pentru a răspândi veninul lui și minciunile care nu au bază în realitate. În articolul anexat, «maestrul» Cristoiu afirma că eu aș fi în funcție de 30 de ani, adică de când am terminat Facultatea de Medicină”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Cristoiu: Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală

Reacția lui Arafat vine în contextul în care Ion Cristoiu a comentat, prin intermediul unui articol publicat pe site-ul agenției MEDIAFAX, tragedia de la Constanța, unde o femeie a murit sub ochii pompierilor ajunși fără scară la un incendiu.

Titlul articolului de pe MEDIAFAX este „Ion Cristoiu, despre incendiul de la Constanţa: Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală”.

„Normal era să se facă şi o anchetă în legătură cu Raed Arafat, el este demult, este şefu ISU. Nu înţeleg de ce pompierii au trecut în subordinea domniei sale. S-a zis că ei trebuie să fie împreună cu SMURD. Cele două operaţiuni sunt net diferite, adică poate să fie incendiu, dar fără SMURD şi poate să fie SMURD fără pompieri. Ce este ciudat e că nimeni nu l-a deranjat şi nimeni nu l-a întrebat. Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa”, spune Cristoiu în respectivul material.

Arafat: M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, domnule Cristoiu!

Raed Arafat spune că informația potrivit căreia ar fi în funcția pe care o deține de 30 de ani este falsă.

„«Maestrul» Cristoiu afirmă că eu as fi în funcţie de 30 de ani, adică de când am terminat facultatea de medicină. De fapt, de 30 de ani am înfiinţat primul echipaj SMURD şi fără să fi avut vreo functie, iar primii 8 ani am muncit voluntar fără să am vreun venit pentru munca depusă”, precizează Raed Arafat. „Prima funcţie a fost cea de subsecretar de stat şi ulterior de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, între august 2007 şi ianuarie 2014, iar a doua functie, pe care o am şi în prezent, este cea de secretar de stat, sef al DSU, începand cu 28 ianuarie 2014. Cele două functii diferă ca atribuţii şi responsabilităţi, chiar dacă pe partea asistenţei medicale de urgenţă există o continuitate între ele”, spune Arafat.

Șeful DSU mai spune că va continua să își facă treaba, dar îi transmite lui Cristoiu că s-a săturat de personaje ca jurnalistul, spunând că acesta din urmă este dispus „să denigreze și să murdărească cu știri false”.

„Ca urmare, mesajul meu către «maestrul» Cristoiu este următorul:

Nu am obosit să muncesc, nu am obosit să-mi fac treaba dar m-am săturat de personajele ca dumneavoastră, domnule Cristoiu, care sunt dispuse să denigreze și să murdarească venind cu știri false și cu informații incomplete, pline de venin, dar care nu au niciun fundament în real.

Dacă mă uit la cei 30 de ani în care am muncit continuu cu colegii mei, pot demonstra oricând ce am făcut și ce am realizat pentru România și pentru sistemul de urgență. Nu știu însă d-voastră cu ce ați putea veni ca realizări, altele decât cele calsice de manipulare și de a răspândi minciuni și mesaje false și tendențioase despre o persoană sau alta.
În concluzie, eu îmi voi continua munca de a construi mai departe, iar dumneavoastră veți continua să răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba!”, mai spune Raed Arafat.

Mutare de titlu pentru Universitatea Craiova. Revenire surprinzătoare la echipa lui Ouzounidis: "E nerăbdător să...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Oana Roman, RĂZBOI cu foștii socri! Ce i-au făcut fiicei ei: „Copilul ăsta ce vină...
Dezvăluiri despre mafia permiselor din Ucraina, după cazul Florinel Coman! Cât e șpaga în România...
Topul inedit în care Bucureștiul e pe locul trei în lume. Parisul sau Hong Kong,...
Anthony Fauci: Noile date sugerează că simptomele Covid pot dura până la 9 luni. Cu...
BANCUL ZILEI – Ion investește într-un startup cu profil sexual
Diana Șoșoacă are contul de Facebook blocat pentru jigniri: „Doar eu și Trump mai suntem...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Toți românii trebuie să afle urgent: cum plătești mai puține taxe la stat. E extrem...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa muncii. O companie îşi plăteşte angajaţii cu până la 5.000 de...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide