Raed Arafat, mesaj dur către jurnalistul Ion Cristoiu: „M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, care sunt dispuse să denigreze şi să murdărească cu ştiri false”

Raed Arafat, mesaj dur către jurnalistul Ion Cristoiu: „M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, care sunt dispuse să denigreze şi să murdărească cu ştiri false”
Raed Arafat, mesaj dur către jurnalistul Ion Cristoiu: „M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, care sunt dispuse să denigreze şi să murdărească cu ştiri false”. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 20/02/2021, 20:15

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a reacționat sâmbătă pe Facebook după ce jurnalistul Ion Cristoiu a spus despre acesta că ar fi în funcție de aproximativ 30 de ani și că „se simte o anumită oboseală”.

Nemulțumit de declarația lui Cristoiu, Arafat a scris pe pagina sa de Facebook că Ion Cristoiu folosește unele platforme pentru „a răspândi veninul și minciunile care nu au bază în realitate”.

„După cum am mai arătat și altă dată, minciuna și denaturarea adevărului sunt uneltele folosite de unii jurnaliști sau pseudojurnaliști, pentru a atinge scopul lor de a manipula opinia publică și de a promova unele narative false referitoare la o persoană anume sau la un subiect.

Domnul Ion Cristoiu excelează în acest mod de abordare și folosește platforme, precum Mediafax in cazul de față, pentru a răspândi veninul lui și minciunile care nu au bază în realitate. În articolul anexat, «maestrul» Cristoiu afirma că eu aș fi în funcție de 30 de ani, adică de când am terminat Facultatea de Medicină”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Cristoiu: Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală

Reacția lui Arafat vine în contextul în care Ion Cristoiu a comentat, prin intermediul unui articol publicat pe site-ul agenției MEDIAFAX, tragedia de la Constanța, unde o femeie a murit sub ochii pompierilor ajunși fără scară la un incendiu.

Titlul articolului de pe MEDIAFAX este „Ion Cristoiu, despre incendiul de la Constanţa: Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală”.

„Normal era să se facă şi o anchetă în legătură cu Raed Arafat, el este demult, este şefu ISU. Nu înţeleg de ce pompierii au trecut în subordinea domniei sale. S-a zis că ei trebuie să fie împreună cu SMURD. Cele două operaţiuni sunt net diferite, adică poate să fie incendiu, dar fără SMURD şi poate să fie SMURD fără pompieri. Ce este ciudat e că nimeni nu l-a deranjat şi nimeni nu l-a întrebat. Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa”, spune Cristoiu în respectivul material.

Arafat: M-am săturat de personaje ca dumneavoastră, domnule Cristoiu!

Raed Arafat spune că informația potrivit căreia ar fi în funcția pe care o deține de 30 de ani este falsă.

„«Maestrul» Cristoiu afirmă că eu as fi în funcţie de 30 de ani, adică de când am terminat facultatea de medicină. De fapt, de 30 de ani am înfiinţat primul echipaj SMURD şi fără să fi avut vreo functie, iar primii 8 ani am muncit voluntar fără să am vreun venit pentru munca depusă”, precizează Raed Arafat. „Prima funcţie a fost cea de subsecretar de stat şi ulterior de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, între august 2007 şi ianuarie 2014, iar a doua functie, pe care o am şi în prezent, este cea de secretar de stat, sef al DSU, începand cu 28 ianuarie 2014. Cele două functii diferă ca atribuţii şi responsabilităţi, chiar dacă pe partea asistenţei medicale de urgenţă există o continuitate între ele”, spune Arafat.

Șeful DSU mai spune că va continua să își facă treaba, dar îi transmite lui Cristoiu că s-a săturat de personaje ca jurnalistul, spunând că acesta din urmă este dispus „să denigreze și să murdărească cu știri false”.

„Ca urmare, mesajul meu către «maestrul» Cristoiu este următorul:

Nu am obosit să muncesc, nu am obosit să-mi fac treaba dar m-am săturat de personajele ca dumneavoastră, domnule Cristoiu, care sunt dispuse să denigreze și să murdarească venind cu știri false și cu informații incomplete, pline de venin, dar care nu au niciun fundament în real.

Dacă mă uit la cei 30 de ani în care am muncit continuu cu colegii mei, pot demonstra oricând ce am făcut și ce am realizat pentru România și pentru sistemul de urgență. Nu știu însă d-voastră cu ce ați putea veni ca realizări, altele decât cele calsice de manipulare și de a răspândi minciuni și mesaje false și tendențioase despre o persoană sau alta.
În concluzie, eu îmi voi continua munca de a construi mai departe, iar dumneavoastră veți continua să răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba!”, mai spune Raed Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”