Rafael Nadal, după ce a câștigat Roland Garros pentru a 14-a oară: „Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să îl ratez. E o prioritate”

Rafael Nadal, după ce a câștigat Roland Garros pentru a 14-a oară: „Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să îl ratez. E o prioritate”
Rafael Nadal ține în brațe al 14-lea trofeu câștigat la Roland Garros / FOTO - Profimedia
Publicat: 06/06/2022, 18:23
Actualizat: 06/06/2022, 19:30

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a declarat duminică, imediat după ce a câștigat Roland Garros pentru a 14-a oară, fiind al 22-lea Grand Slam din carieră, că va juca la Wimbledon în acest an, doar dacă organismul său îi va permite. Precizarea vine în contextul în care sportivul are probleme serioase de sănătate.

„Voi fi la Wimbledon dacă organismul meu va fi pregătit să fie la Wimbledon. Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să îl ratez”, a declarat Nadal, care suferă de o accidentare cronică la picior.

În finala de la Roland Garros, Rafael Nadal, care este dublu campion la Wimbledon, l-a învins categoric pe norvegianul Casper Ruud, scor 6-3, 6-3, 6-0 (2 ore și 18 minute), și rămâne neînvins în finalele de la Roland Garros.

Nadal și Ruud nu se întâlniseră anterior niciodată într-un meci oficial, cu toate că tânărul norvegian s-a pregătit la Academia de tenis a spaniolului.

Nadal a câștigat primele două turnee majore ale sezonului și deține acum un record masculin de 22 de titluri de Grand Slam la simplu, cu două mai mult decât cei mai apropiați rivali Novak Djokovic și Roger Federer, ei fiind la egalitate cu „doar” 20 de reușite.

Nadal a devenit cel mai vârstnic campion de simplu masculin de la Roland Garros din istorie, depășindu-l pe compatriotul său Andres Gimeno, care a stabilit recordul în urmă cu 50 de ani.

Cu acest al 14-lea titlu la Roland Garros, Nadal l-a egalat pe Carlos Alcaraz, cu patru titluri câștigate în circuit, în 2022. El a câștigat anul acesta Openul Australiei, turneul pregătitor de la Melbourne și Abierto Mexicano Telcel.

De asemenea, jucătorul spaniol de tenis a mai bifat o premieră, fiind prima dată când a câștigat titlurile de la Australian Open și Roland Garros în același sezon.

Nadal, al cincilea favorit, care a urcat luni pe locul 4 în clasamentul ATP, a trecut de vedetele din Top 10, Felix Auger-Aliassime, Novak Djokovic și Alexander Zverev, pentru a stabili o primă întâlnire ATP cu Ruud, numărul 8 mondial.

Victoria împotriva norvegianului a făcut ca spaniolul să devină doar al treilea jucător care obține patru victorii în Top 10 la un eveniment de Mare Șlem de la înființarea clasamentului ATP, în 1973. Mats Wilander la Roland Garros în 1982 și Federer la Australian Open în 2017 au mai reușit această performanță.

Rafael a venit cu propriul medic la Paris, pentru a trece cu bine de turneu

Nadal a jucat finala de duminică cu un picior amorțit, din cauza unei serii de injecții administrate pe parcursul turneului, dar a ținut să precizeze că nu va mai trece printr-o procedură similară pentru Grand Slamul pe iarbă.

„Wimbledon este o prioritate, întotdeauna a fost o prioritate. Dacă sunt capabil să joc cu antiinflamatoare, atunci voi juca. Să joc cu injecții anestezice? Nu vreau să mă pun din nou în această situație. Se poate întâmpla o dată, dar nu, nu este filozofia de viață pe care vreau să o urmez. Să vedem. Eu sunt întotdeauna un tip pozitiv și mă aștept ca lucrurile să meargă în direcția bună. Să fim încrezători, să fim pozitivi și să vedem ce se întâmplă”, le-a declarat Nadal jurnaliștilor.

Totodată, a oferit detalii și despre ceea ce urmează pentru el, în perioada următoare.

„Va fi o injecție cu efect asupra nervului și va încerca să ardă puțin nervul și să creeze impactul pe care îl am acum asupra nervului pentru o perioadă lungă de timp. Asta este ceea ce vom încerca. Dacă va funcționa, voi continua să joc. Dacă nu va funcționa, atunci va fi o altă poveste. Și atunci mă voi întreba dacă sunt pregătit să fac un lucru important fără să fiu sigur că lucrurile merg așa cum trebuie”, a afirmat sportivul.

Turneul de la Wimbledon începe pe 27 iunie 2022.


Vă recomandăm și: Rafael Nadal dezvăluie ingredientul-minune din alimentația lui. Care este dieta strictă care îl ține în formă pe „matador”

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?