Raluca Turcan, fără mască de protecție! Ministrul Muncii, explicații pentru ce s-a întâmplat la Sibiu / UPDATE: „Am solicitat să fiu amendată” (Galerie FOTO)

Redactor:
Marius Olaru

Raluca Turcan, fără mască de protecție!  Ministrul Muncii a fost fotografiat la o acțiune de împădurire care a avut loc în zona Sibiului fără mască de protecție. Turcan era extrem de binedispusă în compania mai multor persoane și nu părea a ține cont de regulile impuse chiar de autorități.

Într-o postare pe Facebook, șefa de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a răspuns criticilor primite, alegând să explice tot ce s-a întâmplat la Sibiu.


UPDATE

Raluca Turcan revine și cere să fie amendată. „Consider că este corect”

După ce a încercat să combată acuzațiile ce i-au fost aduse, Raluca Turcan revine și admite că a greșit. Într-un al doilea mesaj postat pe Facebook pe marginea acestui subiect, ministrul Muncii cere să primească amendă pentru ce a făcut.
„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare. Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul online. Într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu. Asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații.
Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, scrie Raluca Turcan.

Raluca Turcan, fără mască de protecție! „Fotografiile invocate nu au fost reprezentative”

Raluca Turcan insistă asupra faptului că una dintre condițiile pentru „participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen”. De asemenea, la locaţia din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măşti şi dezinfectanţi. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măştile au fost purtate, cu puţine excepţii, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare – Raluca Turcan.

Ministrul Muncii susține că rămâne o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării. „Rămân o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi cred cu tărie în nevoia respectării măsurilor. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toţi prudenţi, echilibraţi şi să trecem cu bine de aceste momente”.

Pentru a fi cât mai convingătoare, Raluca Turcan a postat mai multe fotografii de la acţiunea din weekend. În imagini ea apare purtând mască de protecție, la fel ca restul participanţilor la acțiunea de împădurire.

Raluca Turcan a pus cruce majorării alocațiilor pentru copii

În altă ordine de idei, Raluca Turcan a vorbit la Gândul Live despre situația alocațiilor pentru copii. Ministrul Muncii și Protecției Sociale a insistat asupra faptului că anul acesta nu va mai avea loc nicio majorare, chiar dacă în Parlament se discută despre acest lucru. „Am epuizat majorarea alocațiilor la începutul acestui an. Anul acesta, nu! Am epuizat majorarea alocațiilor la începutul acestui an. În Parlament se discută și despre tranșa a doua. Cea mai mare parte a vocilor exprimate spun că anul acesta vom rămâne doar cu majorarea de la 1 ianuarie”, a spus ministrul.

Despre măsurile luate pentru scăderea ratei șomajului, Turcan a precizat că semnalele care vin din economie îi fac pe guvernanți să fie atenți la rata de ocupare a forței de muncă. În acest sens, sunt pregătite mai multe măsuri active. „Datorită măsurilor luate anul trecut, șomajul a fost menținut în jurul a 3 – 3.5%. Semnalele care vin ne arată că trebuie să avem grijă cu partea de ocupare a locurilor de muncă. Pentru asta, ne-am propus să apelăm la măsuri active. O serie de măsuri și stimulente au fost pregătite, în acest sens. Intenționăm să venim cu un set de măsuri ca unele persoane să fie stimulate să între în câmpul muncii”.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide