Reacția oficială a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Avem o potențială CRIZĂ acută în Orientul Mijlociu.Totul depinde de următorii pași”

Reacția oficială a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: Avem o potențială CRIZĂ acută în Orientul Mijlociu.Totul depinde de următorii pași
This video grab from AFPTV taken on April 14, 2024 shows explosions lighting up Jerusalem sky during Iranian attack on Israel. Iran's Revolutionary Guards confirmed early April 14, 2024 that a drone and missile attack was under way against Israel in retaliation for a deadly April 1 drone strike on its Damascus consulate.,Image: 864604798, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Publicat: 14/04/2024, 16:30

După ce Iranul a atacat noaptea trecută Israelul cu sute de drone și rachete, Rusia a avut prima reacție oficială cu privire la conflict. Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a avertizat că escaladarea conflictului dintre cele două țări ar putea genera o nouă criză în Orientul Mijlociu. 

Tensiunile din Orientul Mjlociu s-au intensificat brusc, după ce, în decursul nopții trecute, Iranul a lansat un atac cu drone și rachete asupra Israelului. După ce oficialii americani din Apărare și Informații s-au exprimat vehement împotriva acestui atac, Rusia și-a exprimat, de asemenea, poziția față de acest conflict.

Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că escaladarea conflictului dintre Israel și Iran ar putea genera o criză majoră în Orientul Mijlociu, notează agenția de presă Tass.

„În general, acum avem o potențială nouă criză acută în Orientul Mijlociu. Totul depinde de următorii pași ai părților implicate sau de lipsa acestora”, a spus Polianski, într-o postare pe Telegram.

„În legătură cu atacul Iranului împotriva Israelului, la cererea acestuia din urmă, o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU este programată pentru 14 aprilie la ora 16:00 ora New York-ului (23:00 ora Moscovei). În același timp, au fost distribuite Consiliului de Securitate două scrisori – una israeliană despre «încălcarea Cartei ONU de către Iran» (niciun cuvânt despre lovitura asupra departamentului consular al ambasadei iraniene din Damasc) și una iraniană cu informații despre lovitura de represalii efectuată în cadrul dreptului la autoapărare în temeiul articolului 51 din Carta ONU”, a mai precizat diplomatul rus.

Reacți lui Joe Bidenn față de atacul Iranul asupra Israelului

După ce Iran a atacat Israelul, președintele american Joe Biden și-a scurtat vizita în Delaware și s-a întors, de urgență, la Washinton. Biden a confirmat că s-a întâlnit cu echipa sa de securitate naţională pentru a discuta despre conflictul dintre Iran și Israel, fiind pentru prima dată când Iranul lansează un atac direct asupra Israelului din propriul său teritoriu.

„Angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului împotriva ameninţărilor din partea Iranului şi a reprezentanţilor săi este de fier”, a declarat el. Forţele americane au acţionat şi au doborât unele dintre dronele iraniene care au fost lansate spre Israel, potrivit unei surse americane americane pentru ABC News.

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic