Record de noi cazuri COVID în India! Peste 100.000 în ultimele 24 de ore. Autoritățile au impus restricții

Record de noi cazuri COVID în India! Peste 100.000 în ultimele 24 de ore. Autoritățile au impus restricții
Record de noi cazuri COVID în India! Peste 100.000 în ultimele 24 de ore. Autoritățile au impus restricții / Foto: Shutterstock
Publicat: 05/04/2021, 10:55

Luni, India a înregistrat 103.558 noi cazuri COVID-19, cel mai mare număr pentru o singură zi, a anunțat ministerul sănătății. Astfel, India a ajuns la 12,59 milioane cazuri de coronavirus.

India a înregistrat și 478 noi decese în ultimele 24 de ore, ajungând la un număr total de 165.101 decese, scrie The Guardian.

Se situează pe locul trei în lume, ca număr total de cazuri COVID, după SUA, cu 30 milioane de cazuri și Brazilia, cu 13 milioane.

Numărul zilnic de infecții a început să crească la începutul lui februarie, când au scăzut sub 9.000 de cazuri, după ce a ajuns la aproape 100.000 de cazuri în septembrie 2020.

Lockdown în centrul economic Mumbai

Cel mai bogat stat indian, Maharashtra, care găzduiește hubul economic al țării, capitala Mumbai, va impune o săptămână de lockdown și restricții pe timp de noapte, asupra celor 110 milioane de cetățeni, pentru a combate criza COVID, au anunțat, duminică, autoritățile.

De luni noapte, până la sfârșitul lunii aprilie, vor fi impuse restricții de noapte, iar adunările de peste patru oameni vor fi interzise și birourile, restaurante, sălile de cinema, piscinele, barurile, templele, piețele publice și plajele vor fi închise.

În weekend-uri vor funcționa doar serviciile esențiale.

Transportul public în India va funcționa la 50% din capacitate. Activitățile de producție și cele industriale, precum și filmările din Mumbai, capitala Bollywood-ului, vor continua cu măsurile anti-COVID aferente.

În țara vecină Bangladesh, autoritățile au anunțat că de luni va fi impusă o carantină de șapte zile.

Băncile vor funcționa doar 2,5 ore pe zi, iar companiile vor fi nevoite să aibă echipe restrânse în birourile lor.

Boala misterioasă din India: „Metale grele găsite în sângele pacienților”

Metale grele precum plumbul și nichelul au fost depistate în sângele victimelor unei boli misterioase care a apărut în decembrie 2020 într-un oraș din sudul Indiei, afectând peste 500 de persoane, au declarat marți autoritățile, potrivit AFP.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase