Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc din Ilfov se închid, ca urmare a creșterii ratei de incidență a cazurilor de Covid

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc din Ilfov se închid, ca urmare a creșterii ratei de incidență a cazurilor de Covid
Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc din Ilfov se închid (Foto - ilustrativ: Pixabay)
Publicat: 03/01/2021, 15:44
Actualizat: 03/01/2021, 15:49

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, a dispus închiderea pentru două săptămâni, a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi a jocurilor de noroc, ca urmare a ratei de incidenţă de 4,28 a cazurilor de COVID-19, informează Agerpres.

Având în vedere că în Judeţul Ilfov, rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 4.28/1000 locuitori, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 03.01.2021 ora 20,00 şi până în data de 17.01.2021 ora 20,00, la nivelul judeţului Ilfov, pentru localităţile în care nu este instituită carantina zonală, se dispune: interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; – interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea organizării şi desfăşurarii activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte”, se arată în hotărârea 1/2021 a Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Regimul contravenţional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64 – 70 din Legea nr. 55/2020, iar pentru localităţile din judeţul Ilfov care în acest moment se află sub măsura de carantinare zonala instituită prin ordin al şefului DSU, la încetarea aplicabilităţii măsurii se pun în aplicare prevederile prezentei hotărâri, mai informează Prefectura Ilfov.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali au aplicat 175 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum total de 21.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Cea mai mare rată de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Ilfov s-a înregistrat în localitatea Tunari de 6,95 la mia de locuitori, urmată de Bragadiru cu 6,36 şi Corbeanca cu 6,13.

Se prelungește carantina în jurul Capitalei! Mai multe localități, în continuare cu restricții

Autoritățile române au decis prelungirea carantinei în două localități din apropierea Bucureștiului, respectiv orașul Bragadiru și comuna Chiajna.

Cele două licalități din preajma Capitelei sunt în continuare în carantină încă 7 zile, îcepând din seara zilei de vineri, 1 ianuarie 2021, potrivit unui anunț al Prefecturii județului Ilfov.

Decizia de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru cele două localităţi a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

În urma emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, începând cu data de 1 ianuarie 2021, ora 22,00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală se prelungeşte în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, a arată într-un comunicat al Prefecturii.

România a raportat azi cel mai mic număr de decese din cauza COVID din ultimele două luni și jumătate!

În ultimele 24 de ore, 60 de români au murit din cauza Covid-19, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat în ultimele două luni și jumătate.

Ultima data când România raporta mai puține decese era pe 19 octombrie, când se înregistrau 59 de morți, dar la un număr mult mai mic de cazuri de infectare raportate, respectiv 2.466.

Peste 3.000 de cazuri, în 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.034 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 3 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 640.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 574.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase