Elwira Petre (43 de ani) a arătat prietenilor virtuali cum se pregătește un cheesecake pufos și delicios. A utilizat 7 ingrediente, iar rețeta a fost încărcată pe pagina sa de Facebook, acolo unde a fost îndelung apreciată de utilizatori. Iată ce ingrediente a utilizat soția lui Mihai Petre pentru un desert perfect.
Pentru această rețetă de cheesecake, Elwira Petre a utilizat 7 ingrediente. De altfel, pe pagina sa de Facebook, soția lui Mihai Petre a dezvăluit câteva secrete pentru cei care doresc să pregătească un asemenea desert delicios.
Pentru ca desertul să iasă așa cum își dorește, a utilizat brânză de vacă grasă. Atât brânza, cât și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, când sunt utilizate pentru prepararea desertului. Iată lista cu cele 7 ingrediente:
„Cea mai populară prăjitură poloneză este cu siguranță cheesecake-ul. O găsești la orice magazin, în orice cofetărie, în diverse forme și variante. Eu vă propun azi varianta clasică. Care iese mereu pufoasă și nu se lasă după copt (poate doar un pic). Eu folosesc brânza de vacă grasă pe care o «toc» bine, ca să devină cremoasă. Nu îmi place să o folosesc pe cea gata preparată din găletușă. Este important ca brânza și ouăle să fie la temperatura camerei când începeți să pregătiți prăjitura”, a notat Elwira Petre pe Facebook.
Vezi și Rețetă de prăjitură cu Snickers, un desert delicios și o savoare unică

Elwira Petre a arătat, pas cu pas, cum se pregătește un cheesecake perfect, pufos și gustos / sursă foto: Facebook
Apoi, Elwira Petre a explicat, pas cu pas, ce face pentru ca prăjitura cheesecake să iasă așa cum își dorește. În primul rând, brânza trebuie să aibă o consistență cât mai cremoasă, iar untul trebuie să fie topit. Brânza se amestecă cu untul, budinca, extractul de vanilie și făina. Apoi, se adaugă cele 8 ouă bătute cu zahăr.
„Brânza se amestecă în blender până când devine cremoasă.
Untul se topește într-o baie caldă și se lasă la răcit. Apoi se amestecă cu brânza, plicurile de budincă, făina și extractul de vanilie.
Ouăle și zahărul se bat împreună până când fac o spumă albă. Apoi adăugăm amestecul de brânză.
Va las și câteva tips- uri pe care le folosesc mereu astfel încât cheesecake-ul să iasă perfect:
1. Se coace la temperatura mică, 150 grade, 100 de minute.
2. Eu nu îl scot din cuptor încă o ora după ce se termină de copt (da, chiar dacă sunteți tare curioși😁).
3. Dacă vreți să nu crape în vârf, îi puteți pune în cuptor un bol cu apă. Pofta bună!”, a mai notat celebra dansatoare pe Facebook.
Vezi și Gina Bradea ne arată cum să facem JUMĂRI perfecte. Secretul pe care nu mulți îl știu
Sursă foto: capturi video Facebook Elwira Petre