Rețetă de clătite pufoase cu cremă de vanilie. Iată ce ingrediente trebuie să folosești atât pentru aluatul clătitelor, cât și pentru umplutura acestora. Modul de preparare se află mai jos, în articol, pas cu pas.
Astăzi, vă arătăm o rețetă de clătite pufoase cu cremă de vanilie. O astfel de rețetă poate fi pregătită rapid, iar cei dragi se pot bucura de un desert fresh și gustos. Pentru aluat se vor utiliza ouă la temperatura camerei, iar untul trebuie să fie topit înainte de omogenizarea compoziției. Un astfel de desert poate fi servit cu multe tipuri de umpluturi, de la creme de ciocolată, vanilie sau gemuri, până la brânză și fructe.
Vezi și Cum se prepară ghiveciul călugăresc după rețeta părintelui Antim de la mănăstirea Curchi
Vezi și Rețeta de cornulețe fragede cu untură, transmisă de generații. Un desert ca pe vremea bunicilor
Ouăle, zahărul și sare se amestecă bine, apoi se adaugă laptele, esența de vanilie și untul topit. Făina se va adăuga treptat abia după ce va fi cernută. Apoi, se amestecă întreaga compoziție până când va deveni omogenă. După aceea, se va pregăti crema de vanilie. Gălbenușurile se bat cu zahărul, într-un bol, apoi se adaugă amidonul și se amestecă compoziția. Se adaugă laptele cald, se amestecă și se adaugă compoziția într-o cratiță, pentru a obține consistența pe care vi-o doriți.
În momentul în care compoziția are o consistență îngroșată, se ia de pe foc și se adaugă esența de vanilie. Între timp, se pregătește frișca lichidă, apoi se adaugă peste crema de vanilie. După ce sunt pregătite și clătitele la tigaie, aluatul se poate umple cu această cremă, arată Fanatik.
Vezi și Rețeta pentru un tort de mere însiropat perfect. Cum se pregătește desertul
sursă foto: Envato – caracter ilustrativ