Iată rețeta de salată de morcovi cu usturoi și maioneză de post pregătită de maica Alexandra de la Mănăstirea Chiroiu. Necesită câteva ingrediente și este perfectă pentru zilele toride. Iată mai jos, în articol, lista cu ingrediente și cum se pregătește rețeta.
Astăzi, vă arătăm rețeta pregătită de maica Alexandra de la Mănăstirea Chiroiu, care poate fi consumată și în zilele de post. Este o rețetă care are la bază morcovi, usturoi și o maioneză de post care se prepară ușor. Preparatul, în sine, poate fi pregătit într-un timp foarte scurt și nu necesită multe ingrediente. De asemenea, nu are un grad ridicat de dificultate, putând fi preparat oricând, în bucătărie.
Maica Alexandra mărturisește că rețeta a fost preluată de la o femeie din Urziceni. A arătat, pas cu pas, cum a pregătit salata de post.
Ingredientele necesare pentru această rețetă:
După ce curățați morcovii, trebuie ca aceștia să fie clocotiți 15 minute în apă cu sare, apoi sunt trecuți prin răzătoare (partea mai mare). După aceea, se adaugă maioneza de post peste morcovi, se amestecă și un praf de sare (2 lingurițe).
După aceea, trebuie să adăugați oțetul de mere și se omogenizează compoziția. Apoi, se adaugă o linguriță de mujdei. Preparatul poate fi ornat cu nucă măcinată.
Mujdeiul de usturoi: se toacă câțiva căței de usturoi, se adaugă zeamă de lămâie și puțin ulei, apă minerală și, apoi, ingredientele se mixează cu blenderul.
Rețetă de chec marmorat și pufos cu multă cacao. Cele 9 ingrediente pe care să le folosești
Sursă foto: capturi video YouTube – Trinitas TV