Prima pagină » Actualitate » Rețetă de tiramisu reinterpretat. Varianta sănătoasă de care te poți bucura fără teama kilogramelor în plus

Rețetă de tiramisu reinterpretat. Varianta sănătoasă de care te poți bucura fără teama kilogramelor în plus

Rețetă de tiramisu reinterpretat. Varianta sănătoasă de care te poți bucura fără teama kilogramelor în plus
sursa foto: Envato

Dacă ești mare iubitor al deserturilor, dar îți faci griji pentru siluetă, atunci avem o veste excelentă pentru tine: o rețetă de tiramisu care poate fi savurat fără regrete.

Există o reinterpretare sănătoasă a celebrei rețete italiene, care păstrează gustul de tiramisu, dar nu are acel aport ridicat de calorii. Mai mult decât atât, varianta este echilibrată și poate fi consumată la micul dejun sau chiar seara, fără a te simți vinovat.

Spre deosebire de varianta clasică, acest tiramisu conține ingrediene sănătoase, bogate în protein și nutrienți esențiali. Astfel, fulgii de ovăz sunt baza acestui desert, oferind fibre care susțin digestia și mențin senzația de sațietate. În plus, iaurtul grecesc înlocuiește mascarpone, reducându-se semnificativ conținutul de grăsimi și de calorii.

Ingrediente necesare:

  • 180 ml de lapte
  • O ceașcă de espresso
  • 70 g de fulgi de ovăz
  • Un praf de sare
  • 320 g de iaurt grecesc
  • O linguriță de esență de vanilie
  • 50 g de miere
  • Pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare

Într-un bol încăpător, se adaugă laptele, cafeaua espresso, fulgii de ovăz și un praf de sare. Se pune compoziția pe foc și se amestecă vreme de câteva minute, până ce ovăzul se înmoaie și capătă o textură cremoasă.
După ce s-a obținut consistența dorită, se ia amestecul de pe foc și se toarnă într-o tavă mica, cu marginile înalte, nivelând stratul uniform.

Într-un alt bol, se combină iaurtul grecesc cu mierea și cu esența de vanilie. Se amestecă bine până ce se obține o cremă fină și omogenă. Se toarnă crema peste stratul de ovăz și se nivelează uniform. La final, se presară cacao deasupra pentru un aspect de tiramisu autentic.

Desertul se pune la frigider pentru câteva ore, pentru a căpăta fermitate și a se intensifica aromele. Rețeta nu doar că păstrează savoarea inconfundabilă a tiramisului, dar este și o alternativă sănătoasă pe care o poți savura fără teama kilogramelor în plus.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
De ce poți simți singurătate chiar și atunci când ai prieteni și cum poți restabili legăturile?