Reveal Marketing Research: Stațiunea MAMAIA, principala destinație de pe litoral preferată de români (studiu)

Reveal Marketing Research: Stațiunea MAMAIA, principala destinație de pe litoral preferată de români (studiu)
Sursa Foto: Reveal Marketing Research
Publicat: 31/05/2023, 11:23

Stațiunea Mamaia a redevenit principala destinație turistică de pe litoral preferată de români și în 2023. Dacă în anii trecuți, stațiunea „vedetă” de pe litoralul românesc își pierdea interesul turiștilor din cauza plajelor neamenajate după lărgire, acum situația s-a schimbat, arată un studiu al Reveal Marketing Research. 

Mamaia este atât cea mai populară, cât și cea mai atrăgătoare stațiune de pe litoralul românesc pentru turiștii români. Potrivit datelor Reveal Marketing Research, cele mai preferate destinații de către turiștii români pentru o viitoare vacanță pe litoralul românesc sunt Mamaia (45%), Eforie Nord (36%) și Costinești (31%).

Principalele motive pentru care turiștii români preferă stațiunea Mamaia este experiența anterioară pozitivă (42%), urmată de opțiunile pentru petrecerea timpului liber (39%) și plajele amenajate (35%).

O analiză mai detaliată arată că Mamaia a fost frecventată într-o proporție semnificativ mai mare de către persoanele cu venituri mari, peste 4.000 de lei (79%), persoane mature peste 55 de ani (76%) și cei cu copii (70% în comparație cu 61% persoane fără copii).

În ceea ce privește nivelul de satisfacție față de stațiunile de pe litoralul românesc, se poate observa că cel mai înalt grad de satisfacție se înregistrează la evaluarea stațiunii Mamaia (78%), mai ales în cazul tineriilor cu vârste între 25-34 ani (83%) și celor fără copii (82%). În rândul celor cu vârste între 35-55 ani, gradul de satisfacție față de experiența generală în concediile din stațiunea Mamaia este de 81%, mai ales în cazul celor cu venituri medii, respectiv 84%.

De ce Mamaia ?

Cea mai importantă motivație ce stă la baza acestei alegeri este experiența anterioară pozitivă, fiind o stațiune potrivită nevoilor individuale (42%), aspect menționat într-o măsură semnificativ mai mare de către femei (48% vs. 36% bărbați), tinerii între 24-35 ani (52%), dar și de cei cu venituri medii (49%).

Mamaia este o stațiune aleasă și de cei interesați de activități de leisure, datorită opțiunilor diverse de petrecere a timpului liber (39%). Acest motiv e menționat în mai mare măsură de către cei cu vârste între 25-44 ani (45%), atât de persoane cu venituri medii, între 2500-4000 lei (56%), cât și mari, peste 4000 lei (55%) și mai degrabă de către bărbați (43% vs. 35% femei).

O altă motivație care atrage turiștii în Mamaia constă în plajele amenajate (35%), menționată în mai mare măsură de persoanele mature de peste 45 ani (41%), dar și de către cei cu copii (42%).

Și varietatea de activități disponibile pe litoralul din Mamaia îi determină pe 29% dintre cei intervievați să aleagă această destinație, cei care sunt mai adesea în căutarea unor experiențe noi sau variate fiind cei cu vârste între 45-55 ani (42%), cei cu copii sub 14 ani (37%) dar și de cei cu venituri peste 4000 lei (46%).

Faptul că Mamaia este percepută ca o stațiune modernă, premium și luxoasă este important pentru 22% dintre turiști, în special pentru cei cu venituri mari, peste 4000 lei (28%), pentru cei cu vârste între 45-55 ani (27%) și pentru bărbați (26% vs. 19% femei). Această motivație este menționată în mai mică măsură de cei cu vârste între 25-44 ani (19%), pentru aceștia fiind mult mai importante motivații precum experiența anterioară și oportunitățile de divertisment disponibile în Mamaia.

La o privire mai atentă, observăm că principala categorie de vârstă care preferă Mamaia ca destinație turistică și se declară într-o mai mare măsură satisfăcuți de ce le oferă această stațiune sunt tinerii între 25-34 ani. 24% dintre aceștia aleg Mamaia pentru condițiile bune de cazare, în special pentru buna organizare și hotelurile poziționate aproape de plajă.

Eforie Nord, pe locul doi în topul preferințelor

Următoarea stațiune în topul de satisfacție este Eforie Nord (73%), în special pentru cei cu vârste peste 45 de ani (76%), cei cu copii sub 14 ani (78%) și cei cu venituri medii (79%).

Destinațiile preferate de turiștii români pentru vacanța următoare pe litoralul românesc sunt stațiunile Mamaia (45%), aceasta fiind preferată în special de către tinerii între 18-34 ani (49%) și de către cei cu venituri mari, de peste 4000 lei (52%), urmată de Eforie Nord (36%), preferată mai ales de cei cu vârste peste 45 de ani (40%), cu copii (41%) și cu venituri medii (între 2500 și 4000 lei) – 39% și Costinești (31%), stațiune preferată în mai mare măsură de bărbați (35%), cu vârste între 18 și 24 de ani (39%), fără copii (38%), mai degrabă cu venituri medii (36%).

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?