Românca din Spania acuzată că și-ar fi ucis iubitul, un temut mafiot italian, membru al clanului Ndrangheta, a fost achitată

Românca din Spania acuzată că și-ar fi ucis iubitul, un temut mafiot italian, membru al clanului Ndrangheta, a fost achitată
Sursa: stiridiaspora.ro
Publicat: 21/05/2022, 20:27

Un tribunal cu juri din Spania a decis să o achite pe românca Cristina Elena Toma de acuzația că și-ar fi asasinat soțul, italianul Giuseppe Nirta, un temut mafiot italian, membrul al clanului Ndrangheta. Sentința nu este una definitivă, relatează presa spaniolă.

Verdictul de nevinovăție și implicit achitarea româncei sunt cu atât mai spectaculoase, cu cât procurorii, dar și familia victimei ceruseră instanței să o condamne pe Cristina Elena Toma la 26 de ani de închisoare. Acum și-a recăpătat pe deplin libertatea și a scăpat de o serie de obligații și restricții. Asta chiar dacă sentința poate fi atacată cu recurs, relatează ziarul spaniol  laverdad.ro.

Nirta era un cunoscut traficant de droguri și unul din capii mafiei calabreze `Ndrangheta. El a fost ucis în vara anului 2017, în zona El Charcón, din Águilas, regiunea spaniolă Murcia.

În timpul anchetei, procurorii au descoperit indicii care ar fi incriminat-o chiar pe soția mafiotului, Cristina Toma și au trimis-o în judecată cerând instanței o pedeapsă de 21 de ani de închisoare.

Însă jurații au decis să o declare nevinovată, apreciind probele ca fiind insuficiente, mai ales că arma cu care a fost comisă crima nu a fost găsită.

„Sunt eu săracă, dar nu sunt o criminală”, a spus Cristina Elena Toma în fața instanței, care a eliberat-o.

„Juriul popular a achitat acuzata în această după-amiază. A fost un verdict care s-a citit la ora șase după-amiază. Aprobat în unanimitate în favoarea ei pentru lipsă de probe și că arma nu a fost găsită. Cu privire la acuzația de omor împotriva lui Giuseppe Nirta, fapt unanim dovedit, este achitată pentru infracțiunea de asasinat, pentru care a fost acuzată, dar și pentru acuzația de port de armă.”, a declarat Alejo J. Lucas.

A venit momentul în care Cristina Elena Toma a încheiat cel mai cumplit capitol de viața ei. Orginară din Hunedoara, românca devenise principalul suspect al unui asasinat care a îngrozit Spania. Pe 9 iunie 2017, în timp ce se întorceau acasă, în Aguilas, Murcia, partenerul ei de viață Giuseppe Nirta, un temut membru al clanului mafiot Ndrangheta din Calabria, a fost împușcat mortal lângă mașina. Sub ochii îngroziți ai româncei care a devenit suspectă pentru că pe hainele ei criminaliștii spanioli ar fi găsit urme de praf de pușcă. Și asta o poziționa mult mai aproape de victimă decât susținuse ea la interogatorii.

„Mă dau jos din mașină și nu îmi amintesc dacă chiar am ajuns să închid ușa de la mașină. Și acolo l-am văzut, era mascatul. Când l-am întrebat ce vrea, am văzut că are pistolul. Și în acel moment, mi-am lăsat capul în jos. M-am speriat. L-am auzit pe acolo când zicea ceva scurt. Dar nu l-am înțeles. Am luat-o la fugă și mascatul a început să tragă cu pistolul. Acolo era!”, spune Cristina Elena Toma.

Despre asasinatul de la Murcia, presa spaniolă și cea italiană au relatat pe larg. Iar procesul a fost urmărit cu atenție în cele două țări. Mai ales că românca a fost arestată preventiv o bună perioada de timp.

De exemplu, site-ul Caranrias7 nota imediat după verdict că „Juriul o achită pe acuzată de uciderea iubitului ei și că Instanța consideră că nu există „dovezi suficiente” că și-a împușcat iubitul”. De altfel, arma crimei nu a fost descoperită niciodată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația