România intră mâine în SCHENGEN. Ce transmit oficialii europeni cu această ocazie. „Sunt foarte mândră de eforturile lor”

România intră mâine în SCHENGEN. Ce transmit oficialii europeni cu această ocazie. „Sunt foarte mândră de eforturile lor”
Publicat: 30/03/2024, 15:54

România și Bulgaria intră duminică, 31 martie, în Spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă, însă mai au de așteptat pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre.

Este, însă, un important pas înainte, spun oficialii de la Bruxelles, iar autoritățile europene vor continua să facă tot ce le stă în putință pentru ca cele două țări să devină membre Schengen pe deplin.

În acest context, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite un mesaj de felicitare celor două țări europene.

„Ziua de mâine marchează o dată importantă: Bulgaria și România se alătură familiei Schengen. Salut eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime. Acesta este un mare succes pentru ambele țări. Și un moment istoric pentru spațiul Schengen – cel mai mare spațiu de liberă circulație din lume. Împreună, construim o Europă mai puternică și mai unită pentru toți cetățenii noștri”, a declarat Ursula von der Leyen.

Aderarea fortifică Schengen

Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, spune că aderarea celor două țări reprezintă un avantaj foarte important pentru spațiul european.

„Aderarea României și Bulgariei fortifică spațiul Schengen, aceasta atât de emblematic pentru stilul nostru de viață european, în beneficiul pieței interne, al economiilor noastre și al cetățenilor europeni pretutindeni. Bulgaria, România, vă felicit din toată inima pentru munca susținută care v-a adus în acest punct. Este o realizare nu doar meritată, ci și prea îndelung așteptată. Și vom continua să înaintăm împreună”, a spus Margaritis Schinas, comisar pentru promovarea modului de viață european.

La rândul său, Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne, laudă și ea aderarea României și Bulgariei la Schengen. Mai mult, ea dă asigurări că va face tot posibilul pentru integrarea deplină a celor două țări.

„De astăzi, Bulgaria și România vor aplica pe deplin acquis-ul Schengen. Acest pas va face UE mai puternică și mai sigură, va asigura o mai bună protecție a frontierelor noastre externe, va schimba viețile a milioane de persoane și va facilita călătoriile. Atât de mulți oameni din România și din Bulgaria au muncit pentru aceasta! Sunt foarte mândră de eforturile lor. Astăzi vor fi eliminate controalele la frontierele aeriene și maritime interne. Următorul pas este eliminarea controalelor și la frontierele terestre interne. Discuțiile din cadrul Consiliului vor continua anul acesta. Și vă asigur că aceasta este prioritatea pentru sfârșitul mandatului meu”, a declarat Ylva Johansson.

România intră în Schengen, doar cu frontierele aeriene şi maritime

România va intra, în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 00:00, în Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime.

La Bucureşti, acest moment va fi marcat printr-un eveniment care va avea loc pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la terminalul Plecări.

Un eveniment similar este programat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23:30, şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, din Cluj-Napoca. Citește mai mult…

Sursa foto: Profimedia

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...