România primește 250 de concentratoare de oxigen din Polonia si Olanda prin Mecanismul de Protecție Civilă

România primește 250 de concentratoare de oxigen din Polonia si Olanda prin Mecanismul de Protecție Civilă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08/10/2021, 21:16

România va primi 250 de concentratoare de oxigen pentru a trata pacienții COVID-19 cu simptome severe. Ele provin din Olanda și Polonia și sunt trimise prin Mecanismul European de Protecţie Civilă şi Programul RescEU.

Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor a anunțat că Olanda și Polonia trimit 250 de concentratoare de oxigen, în României, prin Mecanismul de Protecție Civilă.

„UE este alături de România pe fondul creșterii cazurilor COVID19. Prin mecanismul său de protecție civilă, UE trimite 250 de concentratoare de oxigen pentru a trata pacienții cu simptome acute”, a scris Janez Lenarčič pe Twitter.

Concentratoarele vor fi preluate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și apoi distribuite către spitalele care au nevoie urgentă de ele.

Ministerul Sănătății a solicitat pe 5 octombrie Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene și pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumab, medicament antiinflamator folosit în tratarea COVID-19.

Singurul pat de terapie intensivă liber pentru bolnavii COVID-19 este, vineri, în județul Timiș. În București nu este niciun loc.

România înregistrează, vineri, un nou record în privința deceselor provocate de noul coronavirus. Au fost raportate 385 de decese, din care 357 s-au produs în ultimele 24 de ore, iar alte 28 sunt decese anterioare, produse în ultimele luni, dar neraportate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase