VIDEO | Românii, atrași din nou de vacanțele exotice după pandemie (REPORTAJ)

Publicat: 16/09/2022, 19:30

A trecut pandemia, iar românii au prins iar gustul vacanțelor în locuri exotice. Caută cazări în hoteluri de lux, excursii în zone cu vegetație luxuriantă ori la situri istorice. E drept că Grecia și Bulgaria își iau partea leului în timpul vacanței de vară, însă Africa, America ori Asia au devenit tot mai căutate.

Este și motiv pentru care aceste destinații sunt tot mai căutate: prețul. Statele Unite, Dubaiul, Mexicul și țările din Asia de Sud sunt unele dintre zonele tot mai frecventate de români în ultima vreme.

„Pe măsură ce ne apropiem de sezonul de toamnă revin și destinațiile exotice în prim-planul românilor. Românii încep să-și caute vacanțe în afara Europei, destinații mai îndepărtate. Se gândesc ca toamna și iarna să petreacă poate undeva la plajă, din punctul ăsta de vedere aș aminti destinațiile din zona Oceanului Indian, inclusiv Bali, Thailanda au revenit acum în preferințele românilor”, spune Andra Pascu, consultant de turism.

Extrem de căutat este și Mexicul, unde se poate ajunge rapid, iar prețurile sunt extrem de bune.

„Acolo, românii găsesc și hoteluri all inclusive, știm cu toții că iubim tipul ăsta de vacanță. În egală măsură aș mai spune că acum, pe toamnă cel puțin, au revenit și circuitele culturale, acele circuite de o săptămână- două în care românii merg să exploreze destinațiile intercontinentale cum ar fi Statele Unite, Țări din America de Sud, Japonia. Bineînțeles că aici vorbim și de costuri mai mari, costuri considerabile, însă reprezintă un tip de vacanță care în perioada pandemiei a fost ocolit de români”, a adăugat Andra Pascu, consultant de turism.

Cultura diferită, peisajele, mâncarea, par a fi primele lucruri pe care românii le pun pe listă atunci când își aleg noua destinație de vacanță.

„În Mexic e mult mai diferită cultura, bineînțeles, mâncarea, nouă ne-a plăcut foarte mult mâncarea mexicană, preparăm și acasă și încercăm să aducem un pic din gustul de acolo, ne-a plăcut foarte mult să descoperim istoria lor și cum trăiesc ei”, spune Mihaela, care a călătorit foarte mult în acest an.

Aceasta spune că atunci când își pregătește o vacanță, își caută locuri noi. Așa a ajuns și în Asia.

„Am fost întâi în Singapore și apoi în Malaezia. Am ales să fie două destinații cumva diferite, o metropolă și o insulă pentru a avea experiența asta completă și de oraș și de locuri faine și mult mai diferite față de ce găsim în Europa, dar și viața de insulă. Acolo ne-am închiriat un scuter, ne-am plimbat cu el și a fost fain să descoperim insula, pe două roți”, a continuat Mihaela.

Aura a vizitat 43 de țări, până în acest moment, și spune că lista este încă deschisă. Cu toate acestea, cel mai important factor pe care îl ia în considerare atunci când își stabilește o călătorie este bugetul.

„O experiență dintr-o călătorie exotică, din Filipine. Am fost o lună de zile am călătorit prin Filipine și am vizitat câteva insulițe și am avut și ocazia să înot cu broscuțele țestoase de acolo. Mi s-a părut foarte drăguț”, a adăugat Aura.

Cu toate acestea, pentru călătoriile pe care vor să le facă o dată în viață, românii își alocă un buget mult mai mare. Spre exemplu, în Dubai merg pentru lux și opulență.

Mihaela a plecat în acest an în Dubai, iar concediul de vară l-a petrecut în Serbia, Muntenegru, Albania și Bulgaria, într-un circuit de 16 zile. Aceasta spune că Dubaiul este într-adevăr luxos, însă trebuie să descoperim ce înseamnă cu adevărat viața în Emirate.

„Dubaiul nu înseamnă numai lux, înseamnă și Dubaiul vechi, înseamnă și viața oamenilor și nivelul lor de trai. Nu înseamnă doar bijuterie, mall-uri și zgârie-nori”, a spus Mihaela.

Într-adevăr, toți caută natura și peisajele, însă nu și căldura. Sunt mulți care îndrăznesc să plece și spre țările mai nordice. În această categorie se află și Ely, care spune că în acest an s-a axat mai mult pe zonele pline de natură și a încercat să se ducă în locuri cât mai puțin aglomerate și cu peisaje cât mai frumoase.

„Am fost într-o vacanță pe care eu o am la suflet și care e în top 3 vacanțe pe care le-am avut până acum, în Norvegia, în Insulele Lofoten și am fost acolo așa cu un scop foarte clar, să vedem Aurora Boreală, ulterior am mai fost în câteva city-break-uri, dar iarăși o vacanță pe care o am la suflet este cea din Munții Dolomiți, acolo am încercat să facem câteva hike-uri și să stăm așa printre munții Italiei”, adaugă Ely.

În plus, ea spune că a reușit să se încadreze într-un buget destul de mic, având în vedere că Norvegia este una dintre cele mai scumpe țări.

„Drumul de la aeroport până la cazarea din Oslo a fost la fel de scump, sau aproape la fel de scump ca și zborul cu avionul din România până acolo. Am reușit să ne încadrăm la un buget undeva la 1.000 euro de persoană, pentru o săptămână, cu mașina închiriată, deci a fost un cost foarte, foarte bun”, mai spune ea.

În egală măsură, în luna decembrie, cea mai căutată destinație este Laponia. Părinții se duc împreună cu copiii să-l cunoască pe Moș Crăciun. Un avantaj este că încă de la jumătatea lunii apar chartere spre Finlanda, însă locurile sunt limitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”