Rusia testează racheta balistică „Satan-2” care poate transporta focoase nucleare, despre care Putin spune „că nu are egal”

Rusia testează racheta balistică Satan-2 care poate transporta focoase nucleare, despre care Putin spune că nu are egal
sursa: hispantv.com
Publicat: 20/04/2022, 19:17

Rusia a declarat miercuri că a testat miercuri racheta balistică intercontinentală Sarmat, o nouă completare a arsenalului său nuclear despre care președintele Vladimir Putin a spus că le va da de gândit dușmanilor Moscovei, potrivit Reuters.

Liderul rus a declarat că racheta Sarmat, cunoscută și sub numele de Satan-2, îi va pune pe gânduri pe cei care care încearcă să amenințe Rusia” și îi va face pe dușmanii săi „să se gândească de două ori”.

Prima lansare a fost efectuată astăzi dintr-un siloz subteran de la portul spațial Plesetsk din nordul Rusiei, într-un moment de tensiuni sporite după ce Putin a amenințat cu folosirea armelor nucleare ca răspuns la o presupusă provocare occidentală.

„Noul rachetă are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să învingă toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are egal în lume și nu va avea pentru mult timp de acum încolo”, a declarat Putin.

Kremlinul susține că racheta Satan-2 care poate zbura cu 16.000 km/h, care a fost dezvoltată de ani de zile, ar putea distruge Marea Britanie, ar putea lovi orice țintă de pe Pământ și ar putea transporta 12 focoase nucleare.

Aceasta se numără printre rachetele de ultimă generație ale Rusiei, pe care Putin le-a numit „invincibile” și care includ și rachetele hipersonice Kinzhal și Avangard.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase