Rușii au mințit când au spus că permit civililor să plece din complexului Azovstal. Lupte sângeroase și aprige continuă, spune un comandant ucrainean

Rușii au mințit când au spus că permit civililor să plece din complexului Azovstal. Lupte sângeroase și aprige continuă, spune un comandant ucrainean
Sursă foto -ARHIVĂ: Profimedia
Publicat: 05/05/2022, 19:44

Un comandant ucrainean aflat în interiorul ruinelor complexului Azovstal din Mariupol a înregistrat un mesaj video în care spune că rușii nu și-au respectat promisiunea de a permite civililor să plece joi prin coridoarele de evacuare și luptele grele continuă.

„A fost a treia zi în care inamicul a pătruns pe teritoriul Azovstal. Lupte sângeroase și aprige continuă”, a declarat Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al regimentului Azov.

El a spus că rușii nu și-au respectat promisiunea de a permite civililor să plece joi prin coridoarele de evacuare.

„Apărătorii orașului luptă singuri de 71 de zile cu forțele copleșitoare ale inamicului și dau dovadă de o asemenea rezistență și eroism încât țara trebuie să știe ce înseamnă să fii loial patriei”, a declarat Palamar potrivit CNN.

„Încă o dată, rușii au încălcat promisiunea unui armistițiu și nu au permis evacuarea civililor care continuă să se ascundă în subsolurile uzinei Azovstal. Fac apel la comunitatea mondială să evacueze civilii”, a declarat Palamar.

De asemenea, el a făcut un apel către președintele ucrainean Volodimir Zelenski, spunând „Fac personal apel la comandantul suprem suprem să aibă grijă de soldații răniți care mor în agonie cumplită din cauza tratamentului necorespunzător. Oferiți posibilitatea de a ridica trupurile soldaților pentru ca ucrainenii să-și poată lua rămas bun de la eroii lor. Răspundeți în mod corespunzător la o situație critică în care inamicul nu respectă nicio normă etică.”

După ce aproximativ 100 de civili au reușit să părăsească uzina duminică, niciunul nu a mai ieșit de atunci. Se crede că mai sunt între 200 și 300 de civili în interiorul uzinei, inclusiv 30 de copii. De duminică, aceasta a fost bombardată de pe uscat, de pe mare și din aer.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins joi informațiile potrivit cărora armata rusă ar fi pătruns pe teritoriul uzinei, afirmând că ordinul președintelui rus Vladimir Putin de a evita luarea cu asalt a uzinei este încă în vigoare.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult