Rusul care a dispărut în mare, la Costinești, nu a fost găsit nici după o săptămână de căutări!

Rusul care a dispărut în mare, la Costinești, nu a fost găsit nici după o săptămână de căutări!
Rusul care a dispărut în mare, la Costinești, nu a fost găsit nici după o săptămână de căutări! / Sursa FOTO: mdpremier.com
Publicat: 27/09/2022, 19:43

Trupul cetățeanului rus care a dispărut în mare, la Costinești, nu a fost găsit nici până acum, deși au trecut șapte zile de când este căutat. Pompierii și scafandrii s-au întors și marți, 27 septembrie, să cerceteze amănunțit zona, dar tot fără niciun rezultat.

Reamintim că bărbatul a dispărut săptămâna trecută în dreptul stațiunii Costinești în timp ce practica sporturi nautice. În acel moment, pe mare bătea un vânt extrem de puternic.

Colonel Marian Ciulei: „Am extins raza de căutare”

Din păcate, până în prezent, salvatorii de la ISU Dobrogea nu au reușit nici măcar să dea de urma echipamentului cu care bărbatul ieșise în larg! Bărbatul rus avea 48 de ani, iar în ziua când a dispărut el se avântase în largul mării pe un vânt extrem de periculos. Nimeni nu a reușit să găsească nici măcar placa de windsurf cu care ieșise pe mare. Marți, căutările au fost reluate, scafandrii fiind ajutați de o ambarcațiune dotată cu sonar, informează Pro Tv.

Colonel Marian Ciulei, șef grupa scafandri ISU: „Am extins raza de căutare din zona Tuzla – Eforie Sud, până la Olimp, toată zona de diguri. Efectuăm căutări atât de pe mal cât cât și în apă cu scafandri dar și cu ambarcațiunea din dotarea inspectoratului pe apă”.

„Vizibilitatea este scăzută un metru, un metru și jumătate. Temperatura este foarte rece, cam nouă grade. Sunt și curenți, nu foarte puternici, dar sunt” – Remus Grigore, căpitan ISU Dobrogea

Totodată, autoritățile române au lansat mesaje și apeluri către pentru navele comerciale aflate în largul mării. Comandanții acestora au obligația de a comunica Serviciului Port Control dacă observă vreun detaliu care le-ar putea fi de folos echipelor de căutare.

De asemenea, scafandrii efectuează căutări și pentru găsirea trupului unui tânăr de 18 ani care dispărut în largul mării la finalul lunii august. Și el a intrat în mare pe când în larg era o furtună foarte puternică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase