Cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, ar fi fost trimiși pe plajă pentru că urma un control la terasa unde lucrau

Cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, ar fi fost trimiși pe plajă pentru că urma un control la terasa unde lucrau
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 16/08/2022, 22:15

Au apărut noi informații cu privire la cei doi tineri din Huși, dispăruți acum o săptămână la Costinești, în timpul uneia dintre cele mai puternice furtuni din Marea Neagră.

Unul dintre tinerii care au dispărut acum o săptămână în valuri a fost găsit înecat, la două zile după tragedie. El a fost depistat la capătul digului din stațiunea de la Malul Mării, în zona Obelisc. A fost nevoie ca un elicopter să survoleze zona, pentru a-i găsi trupul tânărului. Însă căutările echipelor de salvare nu au încetat nici acum, pentru a-l găsi și pe cel de-al doilea tânăr.

Student în anul III, în Iași, la Ingineria mediului, băiatul de 21 de ani, era pe litoral împreună cu cel mai bun prieten. Se angajaseră, pe timpul verii, la o terasă și acum 7 zile, spre seară – când în larg era furtună și la mal se ridicau valuri înalte – amândoi au intrat în apă.

Rudele băieților susțin că cei doi ar fi fost în timpul programului

În marea agitată, izbiți de valuri, tinerii reușeau cu greu să iasă la suprafață după ce apa îi acoperea. La un moment dat însă curenții l-au tras în larg pe prietenul lui Lucian, care nu știa să înoate, iar el a încercat să îl salveze. Marea i-a înghițit pe amândoi.

„Aveau o relație strânsă de prietenie. De asta nici nu a renunțat Lucian să îl caute. S-au băgat amândoi dar i s-a făcut rău lui Aurel și l-au luat valurile”, a declarat Gabriela, sora lui Lucian pentru stirileprotv.ro.

Mama lui Lucian speră ca el să fie găsit în viață.

„Chiar dacă s-a lovit, o lovitură mai puternică, speram să îl găsim chiar dacă nu e conștient și nu ne cunoaște. Am insistat căutările să nu se oprească”, spune Daniela Arion, mama lui Lucian.

Rudele băieților susțin că cei doi ar fi fost în timpul programului, la terasa unde erau angajați, când au intrat în mare – dar ar fi fost trimiși pe plajă pentru că urma un control al Inspectoratului de Muncă.

Poliția nu a confirmat informația, iar controlul ar fi avut loc după incident.

16 scafandri risipiți în mare pe mai mulți kilometri încearcă să îl găsească pe Lucian.

„Am reverificat toate digurile din zona localității Costinești și am mărit raza de căutare până la Olimp. Cu verificarea și celor 7 diguri de la Olimp”, spune Marian Ciulei, șef grupă scafandri ISU Dobrogea.

De la începutul sezonului estival, 11 turiști și-au pierdut viața pe litoral. Lucian este încă trecut pe lista celor dispăruți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase