Scandal în Parlament. Doi deputați, de la AUR și USR, la un pas de bătaie: ”Îți ordon să dispari!“

Scandal în Parlament. Doi deputați, de la AUR și USR, la un pas de bătaie: ”Îți ordon să dispari!“
Publicat: 24/03/2021, 14:23
Actualizat: 24/03/2021, 15:16

Deputatul AUR, Dan Tănasă, şi Silviu Dehelean, deputat USR, au fost la un pas de bătaie. Totul s-a petrecut pe holurile Parlamentului, iar mărul discordiei a fost desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Scandalul a fost declanșat în timp de Dana Barna și Stelian Ion încerca să explice presei de ce trebuie desființată Secția specială, transmite Antena 3.

Mărul discordiei, desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor

Dan Tănasă a încercat să strice conferința de presă pe care au susținut-o Stelian Ion și Dan Barna. Atunci, doi deputați USR au venit în ajutorul ministrului Justiției și al președintelui USR.

După votul din Camera Deputaţilor, cei doi deputaţi s-au întâlnit pe holul Parlamentului şi au început să se certe.

Dan Tanasă a început să jignească: ”Băi păduche, dispari! Îți ordon să dispari!“

„Că ce mă, păduche? Cum adică vii tu spre mine să mă ameninţi? Bă, dispari de aici! Nu auzi ce spun. Îţi ordon să dispari din faţa mea. Nu mai strica aerul. Îţi ordon să faci paşi înainte!

Domnul deputat a venit spre mine, m-a ameninţat. Eu cum trebuia să reacţionez?„, a fost replica deputatului AUR, Dan Tănasă.

Camera Deputaţilor a adoptat desfiinţarea Secţiei speciale

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei speciale, cu 171 de voturi „pentru” şi 136 „împotrivă”. Raportul adoptat de către deputaţi are şi un amendament prin care magistraţii nu pot fi trimişi în judecată fără încuviinţarea CSM în prealabil. Iniţiativa legislativă merge la Senat, care este for decizional.

Simona Teodoroiu, deputat PSD: Aş vrea să aduc în adenţia colegilor de la PNL şi USR faptul că ieri, peste 1000 de magistraţi din toată ţara, judecători şi procurori au adresat Camerei Deputaţilor un memoriu intitulat Magistratura curată nu are nevoie de filtre de impunitate, cerând membrilor Camerei Deputaţilor să nu voteze proiectul în forma actuală, cu amendamentul propus şi votat de parlamentarii USR şi PNL în Comisia juridică. Magistraţii cer preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnului Orban, să sesizeze Comisia de la Veneţia şi Greco cu acest text de lege. De ce nu sesizaţi aceste organisme acum? Poate pentru că Comisia de la Veneţia s-a pronunţat constant pentru o imunitate funcţională şi limitată a magistraţilor? PSD va sesiza CCR.  

Cristian Băcanu, deputat PNL: Nu-i nicio surpriză pentru mine să văd că pesediştii nu au votat desfiinţarea Secţiei Speciale. Vă spun un lucru, domnilor pesedişti. Apăraţi moştenirea morală a domnului Dragnea şi PSD-ul este din punctul meu de vedere o boală. O boală care nu se vindecă uşor şi care poate să recidiveze. Domnilor pesedişti, aţi înfiinţat această secţie ca să satisfaceţi dorinţa ferbite a domnului Dragnea de a acapara puterea şi de a ataca statul de drept. Şi astăzi acţionaţi în acest fel pentru a vă proteja baronii. Pentru a o proteja pe Gabriela Firea, sau oameni precum Paul Stănescu. Înfiinţarea SIJ nu a fost cerută nici de magistraţi nici de cetăţeni. Peste 80% din procurori nu au dorit o asemenea secţie. Pentru această secţie, dvs şi pentru alte aspecte, i-aţi gazat pe oameni pe 10 august. Să vă fie ruşine domnilor pesedişti.  

Dan Barna: După 5-7-10 ani de justiţie care a fost siluită în toate felurile, după ce a trebuit să-l vedem pe Iordache sau Nicolicea explicându-ne cât de necesară e această Secţie specială, azi facem un prim pas spre acea normalizare a sistemului juridic românesc. Astăzi, coaliţia USR-PLUS-PNL-UDMR desfiinţează Secţia specială, o ruşine pentru sistemul nostru şi un pas important în ce înseamnă ridicarea MCV şi transformarea României într-o ţară normală. Da, un cost politic este plătit în acest moment, pentru că desfiinţarea Secţiei speciale e un obiectiv pe care coaliţia şi l-a asumat. Mergem mai departe la Senat pentru a găsi o variantă şi mai echilibrată pentru ca sistemul juridic să funcţioneze. Reforma în justiţie va continua aşa cum ne-am asumat-o.

Comisia juridică a Camerei a adoptat joia trecută un raport favorabil la proiectul privind desfiinţarea SIIJ cu amendamente admise şi respinse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York