Scandal între români și bulgari! „Bulgaria nu este un teritoriu din GTA!”

Scandal între români și bulgari! „Bulgaria nu este un teritoriu din GTA!”
Publicat: 18/08/2023, 22:04
Actualizat: 18/08/2023, 22:09

O postare aparent inofensivă pe Reddit, care se referea inițial la ridicarea unei mașini cu numere de înmatriculare de București pentru parcare neregulamentara, a declanșat o serie de discuții aprinse cu un cetățean bulgar.

Bulgarul a descris modul in care concetățenii lui ii vad pe turiștii romani. „Bulgaria nu este România”, este titlul poștarii dure.

„Eram în Varna, mă grăbeam undeva și am lăsat-o într-un loc nemarcat unde erau și alții parcați cu numere romanești. La întoarcere aveam roata blocată. Zic: aia e, e pe merit, hai să-i caut pe băieți să achit amenda. Vorbesc cu un paznic, zice ‘100m mai încolo’. Ajung acolo, e o toneta cu vreo 4-5 burtoși la coada cu scandalul la purtător, înjurând într-o romgleză pe o biată casieriță care probabil nu înțelegea cu ce a greșit. Mă pun și io la coada și întreb ‘pentru deblocare stați’? Aia: ‘da frate, hai să facem protest, să vina protv-ul, nu e normal să blocheze roata’. Când le-am zis că așa e legea la bulgari au avut o expresie goală de parcă vorbeam alta limba apoi au uitat că exist”, a relatat un roman.

„Și mie mi-au blocat roata în Varna pentru că am uitat să plătesc parcarea pentru următoarea zi. Am sunat la numărul de pe bilet, doamna de la telefon vorbea engleză, mi-a zis să stau la mașină că o să vina colegii ei. În 5 minute au venit cu o dubită electrică, și ei vorbeau engleză, ne-au deblocat roata și am plătit amenda cu cardul, aveau POȘ la ei. Am rămas surprins”, a povestit un alt roman participant la discuție.

Un bulgar intervine in discuție

La „dezbatere” a luat parte si un cetățean bulgar, care a explicat in limba engleza modul in care se aplica legea in Bulgaria in cazul de fata si a prezentat detalii despre cum ii percep bulgarii pe șoferii romani.

„Da, în Bulgaria nu există parcări gratuite, în special în orașele mari și pe litoral în timpul verii. Nu va puteți lasă mașină într-o zona cu plată si să va așteptați să nu fiți prinși imediat. De multe ori se folosesc chiar camere de luat vederi, sunt numere de telefon la care si noi îi sunăm de câte ori vedem așa ceva. De obicei, vin destul de repede. De exemplu, în Sofia, aveam niște ucraineni parcați în fata unui garaj pe care îl blocau, am sunat la telefonul fix al municipalității și ei au trimis acest ‘păianjen’ să ridice mașină. Mulți oameni văd și sună la acest număr. Prin urmare, respectați doar legile, este destul de greu să evitați legile în Bulgaria în zilele noastre.

De asemenea, tipii ăștia nu pot fi mituiți, sunt camere de luat vederi în camioane și nu poți să-i mituiești să te lase, iți lasă mașină în pace dacă plătești amenda. Chiar dacă ramai în mașină și te închizi înăuntru tot te ridică și cheamă politia. Unii localnici au făcut lucruri de genul asta, îmi amintesc din niște articole de presa și nu funcționează niciodată.

În ceea ce va privește. Noi, bulgarii, ne temem de șoferii romani și cam avem păreri proaste despre obiceiurile voastre de condus. În general, va considerăm șoferi mai prosti decât noi, nu respectați legile locale și va comportați că și cum Bulgaria ar fi un teritoriu anarhic din GTA unde puteți face ce vreți.

De asemenea, nu înțelegem de ce călătoriți întotdeauna în grupuri și stați împreună, noi nu avem așa ceva în Bulgaria. Dacă familiile bulgărești merg în Grecia, nu încearcă să rămână împreună, avem GPS și nu e că și cum te poți pierde în zilele noastre. Nu încercăm să conducem tot timpul 2+ mașini împreună, fiecare conduce cum îi place. Suntem uimiți că încercați mereu să va ajungeți din urma prietenii și de aici de multe ori faceți depășiri sau manevre periculoase. Nu urâm romanii, dar nu ne place cum conduceți”, a subliniat cetățeanul bulgar.

Sursa foto main: YouTube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale