FOTO-VIDEO: Scandal la o școală din Târgoviște. Părinții au protestat după ce un elev a avut mai multe acte de VIOLENȚĂ asupra colegilor săi

FOTO-VIDEO: Scandal la o școală din Târgoviște. Părinții au protestat după ce un elev a avut mai multe acte de VIOLENȚĂ asupra colegilor săi
Scandal la o școală din Târgoviște. Părinții au protestat după ce un elev a avut mai multe acte de violență asupra colegilor săi
Publicat: 21/02/2023, 10:03
Actualizat: 21/02/2023, 10:15

Este scandal la o școală din Târgoviște. Părinții elevilor au protestat în această dimineață în fața instituției de învățământ, acuzând că unul dintre elevi le terorizează copiii. Conducerea școlii a recunoscut situația și incidentele ale cărui protagonist ar fi elevul de clasa a-III-a, însă susține că legal au fost epuizate toate măsurile. Părinții s-au deplasat și în fața sediului DGASPC Dâmbovița pentru a cere măsuri.

Protestul a avut loc la Școala Coresi din municipiul Târgoviște. Părinții prezenți acuză faptul că elevul ar avea probleme grave de comportament și se manifestă agresiv față de copiii lor. Oamenii au depus plângeri și pe numele elevului au fost deschise dosare, însă incidentele au continuat, susțin aceștia.

Reacția conducerii școlii

Directorul școlii, prof. Gogeanu Georgeta, a confirmat situația, dar susține că legea nu-i permite să dea elevul afară din școală: „Noi am făcut tot ceea ce legea ne permite. Am făcut întâlniri cu părinții copiilor, am organizat activități de consiliere individuală a copilului, am făcut consiliere de grup, am desfășurat activități cu organele de poliție pe prevenirea violenței în mediul școlar. Din punct de vedere legal, am luat toate măsurile: observație, mustrare scrisă, scădere notă la purtare. Comportamentul copilului a devenit și mai violent. Am făcut adrese la instituțiile abilitate”.

Părinții elevului vizat de acuzații de violență fizică și verbală nu au fost prezenți pentru a-și expune punctual de vedere, iar conducerea școlii susține că aceștia neagă acuzațiile și au refuzat recent comunicarea.

Mai mult, elevul s-ar fi manifestat agresiv și față de cadrele didactice.

Ce spune Direcția de Protecție a Copilului

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a reacționat în cazul elevului de la Școala Coresi. Instituția a precizat că a evaluat situația minorului și că le-a fost recomandat părinților includerea copilului într-un program de consiliere. Aceștia au refuzat și au transmis că vor apela la un psiholog privat.

„Conform prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, în baza sesizărilor primite, cazul copilului a fost evaluat de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, la domiciliu, în prezența reprezentantului legal, constatându-se faptul că minorul nu se afla într-o situație de abuz, neglijare sau exploatare alături de părinți, astfel încât nu s-a impus instituirea unei măsuri de protecție specială.

Specialiștii instituției au constatat că minorul respectă regulile din familie și participă la activități extrașcolare, dar având în vedere sesizările privind comportamentul copilului din mediul școlar, au recomandat consilierea psihologică a acestuia. Părinții au fost invitați la sediul instituției pentru includerea copilului într-un program de consiliere psihologică, însă au transmis olograf faptul că vor apela la serviciile unui psiholog privat”, a transmis DGASPC Dâmbovița, în urma scandalului de la Școala Coresi din Târgoviște.

Totodată, specialiștii D.G.A.S.P.C. Dâmbovița au încurajat menținerea colaborării dintre părinți și unitatea de învățământ. Pe durata desfășurării cursurilor școlare, obligația supravegherii copilului revine instituției de învățământ, iar în situații excepționale se poate solicita sprijinul Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, cu atribuții privind asigurarea protecției, siguranța școlară a elevilor și a cadrelor didactice, prevenirea și combaterea violenței între elevi în interiorul școlilor și proximitatea acestora.

„Principiul interesului superior al copilului va prevala în toate demersurile și deciziile care privesc copiii, întreprinse de autoritățile publice, precum și în cauzele soluționate de instanțele judecătorești.

De asemenea, menționăm faptul că obligația monitorizării respectării drepturilor copilului revine Direcției de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Târgoviște”, menționează sursa citată.

Conform art. 7, din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului: „Drepturile prevăzute de prezenta lege sunt garantate tuturor copiilor fără nicio discriminare, indiferent de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politică sau altă opinie, de naţionalitate, apartenenţă etnică sau origine socială, de situaţia materială, de gradul şi tipul unei deficienţe, de statutul la naştere sau de statutul dobândit, de dificultăţile de formare şi dezvoltare sau de alt gen ale copilului, ale părinţilor ori ale altor reprezentanţi legali sau de orice altă distincţie.”, iar conform articolului 36, din actul legislativ menționat: ART. 36 (1) „Ambii părinţi sunt responsabili pentru creşterea copiilor lor”.

(2) ”Exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor părinteşti trebuie să aibă în vedere interesul superior al copilului şi să asigure bunăstarea materială şi spirituală a copilului, în special prin îngrijirea acestuia, prin menţinerea relaţiilor personale cu el, prin asigurarea creşterii, educării şi întreţinerii sale, precum şi prin reprezentarea sa legală şi administrarea patrimoniului său.”

Vă recomandăm să citiți și:

Maya Radu
Absolventă a Universității “Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Maya Radu are o vastă experiență mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?