„Scena” care l-a emoționat profund pe Florin Piersic înainte de aniversarea a 86 de ani

„Scena” care l-a emoționat profund pe Florin Piersic înainte de aniversarea a 86 de ani
Florin Piersic
Publicat: 27/01/2022, 19:26
Actualizat: 28/01/2022, 16:28

Legendarul Florin Piersic a povestit o scenă care l-a emoționat profund, ce s-a petrecut chiar în pragul aniversării sale de 86 de ani. Actorul a povestit cum un tânăr român l-a abordat în recepția unui hotel din Germania.

Întâmplarea a fost una de impact pentru marele actor, întrucât și-a dat seama cât de apreciat este de publicul său.

Piersic a povestit că un tânăr care nu l-a recunoscut, dar care a venit l-a abordat pe actor spunându-i: „Știți, am auzit că va veni în hotelul nostru Florin Piersic. Oare e adevărat? Tare mi-aș dori să îl întâlnesc, să îi strâng mâna”.

Actorul a fost profund emoționat și i-a întins mâna „Mă recomand. Mă cheamă Florin Piersic”, însă a imortalizat figura tânărului când a aflat defapt cine e.

„În urmă cu patru zile. Scenă – recepția hotelului Leonard din Dusseldorf. Abia am intrat, împreună cu Ciprian, organizatorului turneului cu piesa ‘Străini în noapte’, în Germania. Schimbăm câteva vorbe. ‘Vorbiți românește?’ În față noastră, politicos și gata să ne servească, un tânăr.

Da, răspund. Ne privește, se apropie de mine și îmi spune: „Știți, am auzit că va veni în hotelul nostru Florin Piersic. Oare e adevărat? Tare mi-aș dori să îl întâlnesc, să îi strâng mâna’. N-ați văzut momentul. Îi întind mâna și îi spun: ‘Mă recomand. Mă cheamă Florin Piersic’.  Aș fi dat orice să îl fotografieze cineva, să vă pot arăta figura lui.

Vă dați seama, cu părul așa, aproape alb, ca pentru rolul Hemingway pe care am fost la un pas să îl joc acum vreo doi ani, cu câte un rid – ușor –, în plus, pe ici, pe colo pe figură, că deși mai blând, nici pe mine nu mă iartă timpul, omul săracu’ nu m-a recunoscut, dar mare i-a fost bucuria să ne întâlnim, iar mie tare mi-a fost drag de el și de întâlnirea excepțională cu publicul din Dusseldorf – în teatrul superb pe care îl vedeți în fotografie – și din sala Capitol din Frankfurt.”, a scris Florin Piersic pe Facebook.