Şcolile şi grădiniţele din Popeşti-Leordeni se închid, după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori

Şcolile şi grădiniţele din Popeşti-Leordeni se închid, după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori
Imagine din localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov (FOTO: Facebook/Petre Iacob)
Publicat: 17/03/2021, 16:55
Actualizat: 17/03/2021, 17:02

Rata de infectare cu Covid-19 a depăşit incidența de 6 cazuri la mia de locuitori în oraşul Popeşti-Leordeni, județul Ilfov. Ca urmare, în baza Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Educaţiei (din 06.03.2021), unităţile de învăţământ din localitate se închid pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, începând cu data de 18 martie, şcolile și grădinițele din localitate se vor închide pentru o perioadă de două săptămâni. Anunțul a fost făcut, pe Facebook, chiar de către primarul localității ilfovene, Petre Iacob:

Școlile și grădinițele din Popești-Leordeni se vor închide pentru o perioadă de 14 zile începând de mâine. Fac apel iarăși cu această ocazie la întreaga comunitate, să ne mobilizăm împreună, să respectăm măsurile de protecție impotriva răspândirii noului Coronavirus și să conștientizăm că scăderea sau creșterea ratei incidenței la mia de locuitori, depinde doar seriozitatea cu care această pandemie este tratată de fiecare localitate în parte”…

Capitala, la un pas de lockdown? 1.245 de cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore. În Ilfov numărul se triplează

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În scenariul roşu sunt 8 judeţe din ţară şi Municipiul Bucureşti.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Vezi aici distribuția pe județe a cazurilor totale și a celor noi!

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.361. Dintre acestea, 1.266 sunt internate la ATI.

România, 10.000 de noi cazuri pe zi! Vârful valului 3 de pandemie, atins la începutul lui aprilie

România, 10.000 de noi cazuri pe zi! Nu acum, dar curând, spun specialiștii, care întrevăd vârful valului 3 al pandemiei Covid-19 undeva spre începutul lunii aprilie. Deocamdată, se observă doar că valul 3 este cel mai agresiv dintre toate, prezentând forme grave la pacienții infectați.

De fapt, spun medicii, dacă ar fi să alegem o culoare pentru situația actuală, atunci aceasta ar fi „roșu”. Pentru toată regiunea de Est a Europei!

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: “E posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi!” De ce asistăm la o nouă explozie de infectări

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și consilier onorific al secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan, susține că România ar urma să înregistreze, din nou, 10.000 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Răzvan Cherecheș este îngrijorat de explozia de cazuri noi de COVID-19 din ultimele trei săptămâni și nu exclude posibilitatea ca, în zilele următoare, secțiile ATI din țară să nu mai aibă niciun loc disponibil.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase