Se conturează tot mai mult ideea unui complice, în cazul dublei crime de la Bran. Ce indicii au anchetatorii

Publicat: 27/01/2023, 22:44
Actualizat: 27/01/2023, 22:50

Procurorii nu au eliminat ipoteza existenței unui complice, în cazul dublei crime din satul Șimon, comuna Bran, județul Brașov. Principalul asuspect în acest caz va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se afla dacă avea discernământ în momentul în care și-a omorât vărul și pe soția acestuia, dar și dacă ar fi putut acționa singur sau a fost nevoie de existența unui complice.

Principalul semn de întrebare a apărut după ce el a recunoscut doar că a acționat cu un cuțit, însă rezultatul expertizei medico-legale a relevat faptul că victimele au decedat ca urmare a unor lovituri de topor. Mai mult, anchetatorii au descoperit în locuința victimelor amprente și urme de încălțăminte ale unei persoane necunoscute.

„Până în prezent, a fost dispusă expertiza ADN și va fi dispusă și o expertiză psihiatrică. A fost reaudiat suspectul, în principal pentru a i se lua consimțământul la expertizare, dar și pentru a fi verificate diferitele ipoteze despre mobilul faptei născute din probe, dar și din zvonul public. Au fost audiati până acum nouă martori”, a declarat prim procurorul Radu Adrian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, citat de Adevărul.

În urma examenului medico-legal, organele de anchetă au ajuns la concluzia că Alexandra şi Nicu Pepene, din Şimon – Bran, au fost agresaţi cu cuţitul, însă moartea a survenit după ce le-au fost aplicate mai multe lovituri de topor.

De asemenea, Radu Adrian, prim procuror la Parchetul Tribunalului Brașov, a mai precizat faptul că bărbatul suspectat de dublă crimă a lăsat şi un fel de scrisoare justificativă, scrisă pe hârtie, cel mai probabil după comiterea faptelor, din care reiese că starea sa mintală nu era cea firească.

Una dintre menţiuni făcea referire la faptul că a mama sa a ajuns în Rai şi că el va ajunge în Iad. În acel bilet, omul a mai menţionat că soţii pe care i-a ucis i-ar fi făcut vrăji.

„Face referiri la divinitate, în mai multe rânduri. Invocă că i s-ar fi făcut vrăjitorii și că persoanele pe care le-a ucis i-ar fi făcut vrăji. Conținutul pe care îl cuprinde, el folosește timpul trecut, ceea ce pe mine personal mă duce cu gândul că a fost scris postfactum”, declara Radu Adrian, imediat după crime, potrivit Antena 3.

Între suspect și cele două victime existau probleme mai vechi, legate de limita dintre cele două proprietăți, care se învecinează pe o anumită lungime.

Anchetatorii spun că a existat o plângere penală în care suspectul îl acuza pe vărul său că trecea pe terenul suspectului, în timp ce efectua lucrări în zona de la limita celor două proprietăți. De asemenea, mai există un proces pe rol și pentru un teren situat într-o altă zonă.

Cei doi soți au fost uciși în noaptea de 15/16 ianuarie 2023 (duminică/luni), după ce suspectul a forțat ușa din spate a casei și apoi și-a atacat victimele.

Bărbatul ucis era un angajat de la SMURD și trebuia să meargă la serviciu. Un coleg de-al bărbatului, văzând că nu mai ajunge a sunat unul dintre apropiații acestuia, care a vorbit cu mama acestuia și cu cumnata, care era vecină de casă.

Soția bărbatului ucis era asistentă la Spitalul de Copii din Brașov. Aceștia au fost găsiți morți în propria locuință, de cumnata lor.

FOTO & VIDEO – Youtube/Newsbv.ro

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață