Prima pagină » Actualitate » Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună plăcinta cu MERE! Ce ingredient folosește el pentru un plus de aromă

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună plăcinta cu MERE! Ce ingredient folosește el pentru un plus de aromă

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună plăcinta cu MERE! Ce ingredient folosește el pentru un plus de aromă
Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai buna placinta cu mere, sursa foto: Envato/Facebook

Care este secretul lui Florin Dumitrescu pentru plăcinta cu mere. El are un ingredient special pe care îl folosește în rețeta sa. Iată care este!

Rețeta de plăcintă cu mere te duce cu gândul în copilărie. Este un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos. Celebrul jurat de la MasterChef are o rețetă în care folosește un ingredient special. Plăcinta cu mere este, poate, cel mai des întâlnit desert de la noi din țară. El se găsește la orice patiserie, iar gospodinele îl prepară adesea, deoarece este bun și sățios.

Mai mult decât atât, plăcinta cu mere este și simplu de făcut. În general, gospodinele obișnuiesc să dea merele prin răzătoare, după care să le călească. Ei bine, Florin Dumitrescu preferă să taie merele în cubulețe mai mari, pentru un gust mai intens. După ce le taie așa, Florin Dumitrescu le adaugă în tigaia încinsă cu unt, alături de două linguri de zahăr și scorțișoară. Ingredientul secret intervine aici, căci, pentru flambare, Cheful apelează la coniac.

„Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem și desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja încins la 180 de grade. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor.”, a explicat juratul MasterChef.

După ce se coace vreme de 45 de minute și, apoi, se pune la răcit, plăcinta cu mere se poate felia. Chef Florin Dumitrescu recomandă ca peste fiecare porție să se adauge un iaurt de 10% grăsime.

„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună.”, a încheiat bucătarul.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Un fost director Microsoft, impresionat de transformarea României din ultimii ani