EXCLUSIV | Un senator USR a executat silit Serviciul de Protecție și Pază. Politicianul i-a păzit pe Ion Iliescu și Traian Băsescu

EXCLUSIV | Un senator USR a executat silit Serviciul de Protecție și Pază. Politicianul i-a păzit pe Ion Iliescu și Traian Băsescu
Gheorghe Mîndruță/Sursa/Facebook
Publicat: 16/08/2022, 20:00
Actualizat: 16/08/2022, 20:57

Un senator USR care înainte să intre în politică i-a păzit pe Ion Iliescu și Traian Băsescu, dar și alți înalți demnitari, din postura de ofițer SPP, a executat silit Serviciul de Protecție și Pază. Actualul politician spune că instituția îi datorează încă unele sume de bani după ce a participat la două misiuni internaționale de menținere a păcii în Afganistan și Sudan.

Fost luptător SPP, Gheorghiță Mîndruță a făcut parte din structurile antitero. Din această postură, bărbatul a participat la misiuni de pază atât pentru foștii președinți Ion Iliescu și Traian Băsescu, cât și pentru foștii premieri Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu.

În perioada iunie 2008 – septembrie 2009, Mîndruță a participat la două misiuni internaționale, alături de trupele ONU, în Sudan și Afganistan.

După ce s-a pensionat, fostul SPP-ist a decis să cheme în judecată instituția la care a lucrat, pentru a-și recupera diurnele pe care ar fi trebuit să le încaseze. În cursul anului 2020, fostul SPP-ist s-a hotărât să ceară în instanță executarea silită a instituției la care a lucrat ca militar, pentru a-și recupera banii.

SPP a atacat sentința

În paralel, acesta a intrat în politică și a ajuns senator de Suceava din partea USR PLUS.

„Este vorba despre niște diurne care nu mi s-au plătit, cu toate că au reprezentat drepturile mele bănești în contextul a două misiuni internaționale la care am participat, în Sudan și Afganistan. Din ce știu, în situația mea mai sunt încă trei sau patru foști colegi. Deși am solicitat executarea silită a SPP, nu știu precis ce sumă mi se datorează, pentru că trebuie actualizată”, a declarat, pentru Gândul, Gheorghiță Mîndruță.

Judecătoria Sectorului 6 a încuviințat executarea silită a Serviciului de Protecție și Pază, în 7 iulie 2022, însă juriștii SPP au atacat decizia magistraților, în condițiile în care s-a considerat că banii respectivi ar trebui achitați direct de către Organizația Națiunilor Unite.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase