Septimiu Bourceanu, despre proiectul ”Anghel Saligny”: ”Vrem să dezvoltăm Constanța! Vrem să dezvoltăm România!”

Septimiu Bourceanu, despre proiectul ”Anghel Saligny”: ”Vrem să dezvoltăm Constanța! Vrem să dezvoltăm România!”
Publicat: 02/09/2021, 09:15
Actualizat: 02/09/2021, 12:05

Tensiunile create în jurul Planului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care au culminat cu revocarea din funcție a lui Stelian Ion, ministrul Justiției, l-au determinat pe Septimiu Bourceanu, senator PNL, să posteze un mesaj tranșant pe pagina sa de socializare.

Importanța acestui Plan Național de Investiții este indiscutabilă, transmite senatorul liberal, și asta pentru că  – după decenii – există posibilitatea concretă de a face ceva pentru comunitățile locale. Referindu-se la Constanța și la întreg județul de la malul mării, Septimiu Bourceanu scrie că acest proiect ”are la bază un document complet susținut de o finanțare istorică”.

Punerea în aplicare a acestui plan ar reprezenta desființarea unei ”birocrații inutile” și, ceea ce este foarte important, folosirea a 50 de miliarde de lei, până în 2028, pentru drumuri, apă, canalizare și gaze.

”Vrem să dezvoltăm Constanța! Vrem să dezvoltăm România! După zeci de ani, în sfârșit avem posibilitatea să facem ceva concret pentru orașul nostru, pentru județul nostru și pentru țara noastră. Acum avem un proiect care are la bază un document complet susținut de o finanțare istorică. Acest proiect se numește Planul Național de Investiții «Anghel Saligny». Sunt 50 miliarde de lei până în 2028, bani pe care primarii și autoritățile locale îi pot accesa pentru drumuri, gaze, apă și canalizare. Sunt lucruri de bază, la care mulți români nu au încă acces. Nu mai vorbim despre birocrația inutilă; nu mai vorbim de cât stăteau primarii noștri pe la ușile ministerelor, cu zilele, pentru a putea spera măcar că proiectul pe care l-au depus are șanse de reușită”, notează senatorul liberal pe pagina sa de socializare.

”Tot ce trebuie să facem este să susținem ca Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” să devină un act normativ și astfel să poate intra în vigoare”

Septimiu Bourceanu, senator PNL

Septimiu Bourceanu: ”Amenințările pe surse cu ieșirea de la guvernare nu ajută deloc coaliția”

Partidul Național Liberal susține Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, mai scrie senatorul Septimiu Bourceanu, iar adoptarea acestui plan ar trebui să fie pusă în practică rapid.

Faptul că USR PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare nu face altceva decât să provoace o criză politică, scrie senatorul liberal, iar efectele negative, pe termen lung, nu pot fi trecute cu vedere. ”Nu cedăm la șantaj, nu acceptăm sfidările”, încheie Septimiu Bourceanu mesajul postat în mediul online.

”Noi, PNL, susținem adoptarea Planului Național de Investiții «Anghel Saligny» în Guvern cât mai curând posibil. Pentru aceasta avem nevoie de suportul tuturor și, în special, de cel al partenerilor de alianță. Amenințările pe surse cu ieșirea de la guvernare nu ajută deloc coaliția. Provocarea unei crize politice ar fi total iresponsabilă și ne-ar aduce prejudicii grave pe termen lung. O guvernare stabilă înseamnă reforme, o economie consolidată și o luptă eficientă împotriva noului coronavirus”, mai scrie senatorul liberal în mediul online.

”Așa cum am arătat de-a lungul timpului, noi nu cedăm la șantaj, nu acceptăm sfidările și nici atitudinile de forță. Noi vrem stabilitate pentru că scopul nostru este dezvoltarea și modernizarea României”

Septimiu Bourceanu, senator PNL

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase