Serviciile de informaţii ucrainene avertizează că războiul cu Rusia se va prelungi: „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”

Serviciile de informaţii ucrainene avertizează că războiul cu Rusia se va prelungi: „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 27/05/2022, 20:22

Serviciile de informaţii ucrainene susțin că războiul cu Rusia este departe de a se încheia, în contextul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, nu este dispus să renunţe la planurile sale de cucerire a Ucrainei. Mai mult, oficialii de la Kiev au afirmat că liderul de la Kremlin „are propriile planuri de restaurare a imperiului rus”.

În cadrul unei conferințe de presă, Vadim Skibiţki, un responsabil al serviciului ucrainean de informaţii militare, a declarat că „Putin nu renunţă la planurile sale, acest război se va prelungi. El nu are încredere în nimeni, nu ascultă pe nimeni. Are propriile planuri de restaurare a imperiului rus. Planul său este să guverneze Rusia până la moartea lui, a exclus un scenariu despre un succesor”.

Oficialul ucrainean a precizat că Vladimir Putin a refuzat să-i asculte pe cei care au încercat să-l descurajeze în a porni războiul, iar în acest moment, refuză să îi asculte pe cei care doresc oprirea acestei ofensive.

Potrivit lui Vadim Skibiţki, planul militar al Rusiei pe termen scurt este să încercuiască armata ucraineană în Donbas şi să ajungă la frontierele administrative ale acestei regiuni ucrainene.

În prezent, trupele ruse îşi intensifică bombardamentele asupra zonelor din Donbas, rămase sub controlul trupelor Kievului.  În acest timp, oficialii ucraineni din această regiune recunosc că armata lor este copleşită atât din punct de vedere numeric, cât şi în privinţa armamentului, preciează Digi24.

Mihailo Podoleak, unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia foloseşte cele mai distructive arme ale sale, și-anume lansatoarele multiple de rachete termobarice.

Autoritățile americane s-au arătat, până în acest moment, reticente în a transfera Ucrainei lansatoare multiple de rachete, cu au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri, de teama că Ucraina ar efectua bombardamente în interiorul teritoriului rus şi ar duce, astfel la escaladarea conflictului.

Cu toate acestea, mai mulți responsabili de la Washington susțin că administraţia preşedintelui Joe Biden ar fi acceptat ca noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina să cuprindă şi astfel de lansatoare, cu o rază de acţiune de până la 300 de kilometri.