Luni, comisarii din cadrul CJPC ILFOV au intrat într-o unitate din Bragadiru care păstra marfa în niște condiții insalubre. Carnea urma să fie pusă pe cunoscutele țepușe, care se învârt la rotisor și din care se prepară apreciatele shaorme.
O firmă de la care se aprovizionau mai multe shaormerii din București a fost controlată luni de inspectorii de la Protecția Consumatorilor din Ilfov. Echipa a fost însoțită de președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, care a descoperit carne expirată din februarie 2025, păstrată în niște condiții greu de descris.
Carnea urma să fie pusă pe cunoscutele țepușe care luau drumul shaormeriilor din capitală și din Ilfov: „Tare sunt curios unde le livrează”, s-a întrebat Piedone în timp ce verifica termenul de valabilitate al cărnii.
„În Bragadiru, functionează o unitate de procesare carne, FORTEM AVIS SRL. Din verificările efectuate, la data și ora controlului, s-a identificat materie primă de origine animală expirată din luna aprilie 2025, în cantitate de 1.598 kg, în valoare de 20.457 lei ce reprezintă pulpe și aripi de pui. S-a dispus distrugerea întregii cantități de carne.
În ceea ce privește condițiile de depozitare, s-au regăsit pereți și paviment deteriorate, agregate frigorifice neigienizate. În camera frig în care erau păstrate produsele alimentare, se formase ghețar din cauza funcționării defectuoase a agregatului frigorific.
Toate spațiile erau insalubre, nefiind igienizate în mod corespunzător. Au fost depistate și insecte decedate în unele utilaje cât și în lădițele de transport.
Față de cele menționate, s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 lei și s-a dispus ca măsură complementară oprirea temporară a activității până la o perioadă de 6 luni. S-au înaintat adrese către organele de control în domeniul siguranței alimentare”, transmite ANPC.
CITEȘTE ȘI: