Și UDMR cere „beneficii” pentru persoanele care s-au vaccinat! Antal Arpad, propunere pentru premierul Cîțu

Redactor:
Marius Olaru
Și UDMR cere „beneficii” pentru persoanele care s-au vaccinat! Antal Arpad, propunere pentru premierul Cîțu
Și UDMR cere „beneficii” pentru persoanele care s-au vaccinat! / Sursa FOTO: bzb.ro

Încep să se înmulțească vocile care cer avantaje pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19. Și UDMR consideră că trebuie să se facă o departajare între „vaccinați” și „nevaccinați”. Cel puțin asta arată Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe și unul dintre liderii maghiarilor din România.

Joi, într-o conferință de presă, Antal Arpad a declarat că persoanele care s-au vaccinat antiCovid merită să aibe „anumite beneficii” sau un „minim avantaj” faţă de cele care nu s-au vaccinat. De ce? Deoarece dau dovadă de responsabilitate, crede edilul maghiar.

Antal Arpad: „Cei care se vaccinează ar trebui să aibă anumite beneficii”

Antal Arpad este de părere că persoanele vaccinate trebuie incluse în categoria oamenilor „care respectă regulile”. El a insistat asupra ideii că „vaccinații” se protejează nu doar pe ei, ci şi pe cei din jur.

„Eu cred că, în mod normal, cei care decid să se vaccineze sau cei care au trecut prin această boală ar trebui să aibă anumite beneficii faţă de cei care nu s-au vaccinat şi nu au trecut prin boală. Din punct de vedere medical, dacă există dovezi că persoana vaccinată nu transmite boala sau persoana care a trecut prin boală are anticorpi naturali formaţi şi aşa mai departe, eu cred că ar trebui să aibă nişte beneficii. Eu am spus o părere, pentru că cel care decide să se vaccineze indirect protejează şi pe cel care nu se vaccinează”, a precizat primarul din Sfântu Gheorghe.

Deci, asta trebuie să înţelegem că, până la urmă, cel care se vaccinează îl protejează indirect pe cel care nu se vaccinează. Iar dacă se vor vaccina 70%, de exemplu, atunci restul de 30% care nu se vaccinează, practic, este expus într-o măsură mult mai mică riscurilor, datorită faptului că restul de 70% s-a imunizat, s-a vaccinat – Antal Arpad.

Normalitatea lui Antal Arpad – avantaj pentru cei care respectă regulile!

Antal Arpad insistă asupra faptului că, din punctul lui de vedere, „într-o societate normală, ar trebui ca aceia care respectă regulile să aibă un avantaj”. Cum vine asta? Iată explicația liderului maghiar: „Pentru că, în acest caz, a respecta regula este să te vaccinezi, ne place, nu ne place, putem s-o interpretăm, dar în această speţă respectarea regulilor înseamnă să te vaccinezi. Dacă decizi să nu te vaccinezi, atunci, până la urmă, pot fi anumite situaţii poate minimale în care cel care a respectat regula să aibă un minim avantaj faţă de cei care nu au respectat. Nu aşa ar fi normal?!”.

Toate aceste luări de poziții s-ar putea transpune în câteva propuneri înaintate premierului Florin Cîțu. UDMR nu este doar un simplu partener de guvernare, ci elementul decisiv care înclină balanța în favoarea alianței de la Palatul Victoria. Fără sprijinul UDMR, PNL și USR/PLUS ar ajunge, din nou, în Opoziție.

Și PNL vrea avantaje pentru persoanele care se vaccinează

Nu este o întâmplare ieșirea publică a lui Arpad Antal. În urmă cu o săptămână, și senatorul liberal Liviu Voiculescu (PNL Olt) a cerut stimularea persoanelor care se vaccinează împotriva Covid-19. Vorbind la postul local de televiziune Olt TV, senatorul Liviu Voiculescu a detonat „nucleara”: varianta oferii de beneficii persoanelor vaccinate a fost discutată și în Biroul Executiv al conducerii PNL.

Trebuie încurajată vaccinarea. Am discutat și la ședința Biroului Executiv de luni, trebuie cumva stimulată vaccinarea și cei care sunt vaccinați să aibă anumite beneficii față de cei care nu s-au vaccinat. Pentru că nu este normal ca eu sau dumneavoastră sau cei care s-au vaccinat să-și asume niște riscuri făcând aceste vaccinuri și ceilalți să nu se vaccineze și să aibă aceleași drepturi ca unul vaccinat. Trebuie făcută o mică diferențiere, evident fără restricții ale celorlalți sau a le afecta într-un anumit fel drepturile fundamentale – Liviu Voiculescu

Senatorul liberal Liviu Voiculescu este membru în comisia parlamentară de control SIE. Asta, chiar dacă în trecut a fost trimis în judecată de DIICOT pentru aderare la un grup infracțional organizat (implicat într-o rețea de „păcănele” ilegale). Dosarul său este acum pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar chiar și așa numele lui tot a fost trecut pe listele de candidați PNL la alegerile din 2020.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Pașaportul de vaccinare a fost folosit și în urmă cu 100 de ani. Țara care...
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
„The Mask”, episodul 2. Vlad Voiculescu: „Să nu cumva să intre cineva să mă vadă...
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Lidl le are în sute de magazine pentru români: produsele la preț mic care nu...
Un fotomodel a mâncat un covrig. Ce a urmat e terifiant, iar medicii au rămas...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide