Simona Halep a ieșit seara târziu de la TAS, în prima zi de audieri în cazul său de dopaj: „Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”

Simona Halep a ieșit seara târziu de la TAS, în prima zi de audieri în cazul său de dopaj: „Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”
Simona Halep / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08/02/2024, 00:17
Actualizat: 08/02/2024, 00:51

Miercuri, în prima zi de audieri în cazul său de dopaj, Simona Halep a stat până seara târziu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Nu pot să vorbesc”, a declarat ea. Potrivit sport.ro, Halep i-a informat pe jurnaliștii care așteptau în fața sediului TAS că „vorbim la final”.

Avocatul român al sportivei a arătat încredere în șansele Simonei Halep de a câștiga în procesul de la Lausanne.  Bogdan Stoica a declarat că întotdeauna a fost optimist.

 “Sigur că sunt şanse. Mereu am fost optimişti”, a răspuns el atunci când a fost întrebat despre cât de mult timp au durat audierile în prima zi.

Pentru a finaliza audierile programate, Simona Halep și avocații săi se vor întoarce la TAS joi și vineri, 8 și 9 februarie. Halep nu va face nicio declarație presei înainte ca audierea să se încheie. Atunci când audierea va fi finalizată, Comisia TAS va delibera și va elabora hotărârea arbitrală care va include decizia și justificarea acesteia.

În prezent, nu este clar când va fi luată hotărârea arbitrală finală.

Sportiva din Constanța a fost depistată pozitiv cu roxadustat pe 21 octombrie 2022, după un meci din primul tur la US Open. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) an anunțat pe 12 septembrie 2023 că a încălcat Programul Anti-Doping în Tenis (TADP) și a fost supusă unei suspendări de patru ani de către un tribunal independent.

Din octombrie 2022, Halep a fost suspendată provizoriu, o suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada sa de ineligibilitate. Folosind acest lucru, suspendarea fostului lider mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Decizia completă a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep a fost publicată de agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Documentul a fost scris pentru a proteja informațiile personale de sănătate.

Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat

În plus, se spune că fizioterapeuta Candice Gothier i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep a discutat și cu Patrick Mouratoglou, antrenorul ei. Mouratoglou a spus că, deoarece pe etichetă nu erau substanțe interzise și nu părea să fie riscant, suplimentul poate fi utilizat în siguranță.

În 24 octombrie, Simona a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. După multe întârzieri, TAS an anunțat că cazul va fi examinat între 7 și 9 februarie 2024.

Într-un interviu acordat Euronews pe 15 decembrie, Simona a susținut că a fost şocată când a aflat că rezultatul testului ei a fost pozitiv și a susținut că nu are nicio vinovăție.

Tot atunci, ea a comunicat că a renunțat la colaborarea cu Academia Mouratoglou și că au trecut luni de când a vorbit cu Patrick Mouratoglou ultima dată.

“Sunt victima unei nedreptăţi. Aştept deja de mai mult de un an. Nu am dormit bine majoritatea timpului. Sunt o persoană emotivă şi înainte de fiecare meci eram stresată şi simţeam asta în stomac. În acest an fiecare zi a fost aşa. Visul meu este să revin, indiferent de vârstă, pentru că vreau să fiu pe teren şi să decid eu cum îmi închei cariera în tenis. Cred că merit asta, după munca depusă toată viaţa şi sacrificiile făcute pentru tenis. Ar fi un dezastru să stau patru ani departe de tenis. Nici măcar nu vreau să mă gândesc la asta. Sunt pregătită de luptă. Nu renunţ uşor”, a afirmat Halep la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Paris Match.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb