Simona Halep, declarații în PREMIERĂ în emisiunea lui Mihai Gâdea: „Așa a fost primul gând, că cineva voia să îmi facă rău”

Simona Halep, declarații în PREMIERĂ în emisiunea lui Mihai Gâdea: „Așa a fost primul gând, că cineva voia să îmi facă rău”
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
Publicat: 07/03/2024, 22:43

Simona Halep a făcut primele dezvăluiri de la momentul ridicării suspendării din cauza scandalului de dopaj în emisiunea„Sinteza Zilei” de la Antena 3 CNN. Dubla campioană de Grand Slam a vorbit despre momentele de cumpănă din toată această perioadă, dar și despre momentul critic în care a luat suplimentele primite de la Academia Mouratoglou.

Simona Halep a câștigat la TAS și va reveni în circuitul WTA la Miami Open în următoarele două săptămâni. După ce s-a întors joi în țara sa natală, campioana de Grand Slam a avut o scurtă conversație cu reporterii la aeroport. De asemenea, joi seara, a avut prima apariție la televizor de după marele anunț care, practic echivalează cu revenirea sa în marile competiții.

„A ajunge acolo unde sunt acum este o provocare enormă. Renunți la copilărie, adolescență și multe altele. Cu toate acestea, nu este un sacrificiu dacă îți place ceea ce faci. Nu am avut acele sentimente. Am respectat tenisul și mi-a plăcut ceea ce am făcut. Am crezut că voi neglija tenisul dacă ies prin oraș sau stau mai mult.

Familia m-a susținut întotdeauna. Nu m-au certat niciodată când am pierdut sau m-au obligat să merg la antrenament. Părinții mei sunt unici!”, a spus Simona Halep.

„N-au pus niciodată presiune și mi-au lăsat libertatea de a alege”, a adăugat ea.

Întrebată de Gâdea cu privire la distincțiile asociate cu „cea mai populară jucătoare din circuit”, Simona Halep a mărturisit că „în general, nu sunt prea vorbăreață și nu sunt foarte deschisă, dar oamenii m-au simțit. Când alegătorii m-au votat, a fost ceva special. A fost ceva minunat!”.

Momentele de cumpănă ale Simpnei Halep

Simona a admis că a fost un moment în care a simțit nevoia să renunțe.

„Aveam senzația că nu pot dovedi pentru că era un sistem care nu voia să ajungă la adevăr. Dar nu mi-am pierdut speranța. Când am văzut toate mesajele oamenilor de pe social media am început să sper și am zis că voi dovedi! Am crezut în adevăr”, a declarat sportiva.

Ea a adăugat că atunci când și-a făcut echipa, a spus: „cereți toate camerele video, cu cine am fost, cu cine am stat. Să vedem dacă s-a întâmplat ceva!” .

„Acesta este primul gând, că cineva mi-ar face rău. Nu credeam în răutate, dar am cerut să facem tot ce se poate pentru a vedea de unde vine problema. Așa a fost primul gând, că cineva voia să îmi facă rău”, a mărturisit Simona Halep.

Dezvăluiri despre suplimentele primite de la Academia Mouratoglou

„Când m-am dus la Academie am spus că voi crede total în oamenii cu care lucrez. Așa a fost mereu. Când îți angajezi oameni să lucreze cu tine nu trebuie să ai îndoieli. Așa s-a întâmplat și acum. Am discutat că trebuie să îmi schimb suplimentele pentru că aveau prea mult zahăr. Când mi-au recomandat acest supliment am întrebat dacă sunt sigure și testate.

Eu toată viața mea am fost stresată cu acest lucru. Niciodată nu m-am gândit că pot trece printr-o asemenea nedreptate. Când le-am luat din nou, am mai întrebat o dată. Mai mult nu puteam să fac. Poate ar fi trebuit, dar niciun sportiv nu merge singur la laborator”, a spus Halep.

A urmat o întrebarea frontală: „A fost accident, neglijență sau mână criminală?”.

„Neglijență din partea echipei pentru că nu au verificat, dar și o întâmplare, un ghinion. Nu avea ce să caute acea substanță în suplimentul respectiv. Din câte am înțeles, când se face acest produs, când se amestecă, e posibil să fi rămas ceva dinainte. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu rea intenție. Toți cei de la Academie și-au asumat, au semnat niște formulare în care au recunoscut că este vina lor. Toată lumea a știut înaintea primului meu interogatoriu.

Acele suplimente puteau fi verificate mult mai bine. Nu voi urî pe nimeni. În viață trebuie să iertăm. Am ajuns la acest nivel, am iertat, dar nu pot uita acesta traume. Lucrez la ele. Important este că revin pe teren. Acum sper să o fac mai bine, să nu mai țip, să nu mai arunc cu rachetele”, a replicat Halep.

Simona Halep acuză laboratorul din București

„Acum să povestesc cum am descoperit de unde vine treaba cu sângele. La Lausanne erau foarte multe ecrane în mijloc, direct în fața mea. Fratele meu era la două scaune de mine, avocații lângă mine. Apare documentul, iar fratele îmi spune că scrie în românește. Atunci am văzut steagul României și București. Nu înțelegeam cum e posibil ca eu să fiu suspendată 4 ani de zile din cauza unui document venit din România. Și acum am emoții. A fost cel mai mare șoc din viața mea, ca proba din București a fost făcută nerespectând regulamentul. Sângele meu a stat două ore și ceva la o temperatură greșită.

Proba de sânge a venit oricum în valori normale. Tribunalul a fost surprins, mai ales că eram în același oraș, la câteva minute de laborator. Nu se poate întâmpla așa ceva la un nivel atât de înalt. Am fost dezamăgită și sunt foarte dezamăgită. Revenind la capitolul trădare, putem spune asta! De asta mă simțeam trădată. Nu cer să fiu favorizată niciodată, dar țin foarte mult să se respecte niște reguli. Să fiu testată așa cum trebuie. A fost dezamăgitor că nu s-a respectat acest lucru. Acolo, la sânge, cred că a fost ceva ciudat. Da, o spun!”, a spus  Simona Halep la Antena 3 CNN.

Ea a mărturisit că au fost și sportivi care au criticat-o.

„Invidia și răutatea există în lumea asta. Când o persoană este căzută, unii vor să o distrugă. Nu am crezut că voi trece prin asta. Eu nu am avut o asemenea greutate în viața mea, acum era ceva personal. E foarte greu să gestionezi. Le mulțumesc și lor că mi-au dat motivație să lupt! Dar le mulțumesc și celor care chiar au crezut în mine, oameni simpli, care nu mă cunoșteau”, spune Simona Halep.

Simona le-a mulțumit și sponsorilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...