Sinucidere sau asasinat? Un alt oligarh rus și-a ucis soția și fiica, iar apoi s-a spânzurat. Scena crimei, identică cu cea a fostului vicepreşedinte al Gazprombank

Sinucidere sau asasinat? Un alt oligarh rus și-a ucis soția și fiica, iar apoi s-a spânzurat. Scena crimei, identică cu cea a fostului vicepreşedinte al Gazprombank
Sursa foto: Radio Chișinău
Publicat: 21/04/2022, 14:57
Actualizat: 21/04/2022, 16:53

Un alt oligarh rus și-a ucis soția și fiica, iar apoi s-a spânzurat. Este vorba despre vicepreședintele gigantului rusesc Novotek, Serghei Protosenia, care a fost descoperit în locuința sa din Spania. Scena crimei este identică cu cea a fostului vicepreşedinte al Gazprombank, care și-a omorât partenera de viață și fata de 13 ani, iar apoi s-a sinucis.

Crima, urmată de sinucidere, a avut loc în stațiunea spaniolă Lloret de Mar. Bărbatul și-ar fi ucis soția și fiica cu un topor și apoi s-ar fi spânzurat cu un halat în grădina casei, potrivit primelor date din ancheta poliției. Familia era de origine rusă și a petrecut perioade lungi în casa lor din Lloret de Mar, scrie presa iberică.

Unul dintre fii familiei, care locuiește în Franța, a alertat autoritățile, după ce nu a reușit să-și contacteze mama luni după-amiază.

Poliția le-a găsit pe cele două femei moarte în patul casei. iar bărbatul a fost descoperit spânzurat cu un halat, în grădina casei. În plus, în locuință au fost găsite un topor și un cuțit cu urme de sânge.

Sinucidere sau crimă?

O dublă crimă, urmată de o sinucidere trase la indigo, a avut loc la Moscova. Fostul vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, şi-a împuşcat soţia şi fiica înainte de a se sinucide.

Cadavrele au fost găsite de o rudă a victimelor, care nu a reuşit să ia legătura cu acestea prin telefon. Femeia era îngrijorată şi a decis să îşi viziteze rudele. Ea a găsit cadavrele fostului vicepreşedinte al Gazprombank şi ale soţiei sale, Elena, într-o singură cameră. Cadavrul fiicei lor de 13 ani, Maria, a fost găsit într-o altă cameră.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost vorba de o crimă şi o sinucidere, deoarece Vladislav Avaev, capul familiei decedate, avea o armă în mână. Motivele incidentului sunt încă neclare.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase