Sistem de management integrat al deșeurilor, pe bani europeni (P)

Publicat: 09/03/2023, 19:04

La sediul Consiliului Județean Ilfov, a avut joi loc o întâlnire  între reprezentanții administrației publice centrale și locale, în cadrul căreia a fost semnat contractul de finanțare pentru Componenta 1. Colectarea separată și transportul deșeurilor municipale din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”, POIM 2014-2020, Axa Prioritară 3, Obiectivul specific (OS) 3.1.

Alături de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, la întâlnire au participat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloș, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Carmen Moraru, vicepreședinții Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu, administratorul public al județului Ilfov, Andrei-Robert Mihai, arhitectul-șef al județului Ilfov, Olivia-Ana Ciobanu-Oprescu, directorul general AM POIM, Oana Arat, directorul executiv al Direcției Coordonare UAT-uri din cadrul DGMPD și președinte al ADIGIDI, Ileana-Virginia Anghel-Person, precum și alți reprezentanți ai structurilor din cadrul Consiliului Județean Ilfov.

”Împreună cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, domnul Marcel Boloș, am semnat astăzi un contract de peste 190 de milioane de lei, pentru sistemul de colectare separată și transportul deșeurilor menajere.

Vom cumpăra cu acești bani pubele și containere, dar și peste 30 de autocompactoare, adică autospeciale pentru transportul deșeurilor.

Până la final de an vom fi gata cu acest proiect, care acoperă 34 de localități.

Găsiți detalii în cea de-a doua fotografie.

Un mediu mai curat înseamnă un mediu mai sănătos, iar un pas important pentru un mediu mai curat îl reprezintă colectarea separată a deșeurilor.

Ce am semnat astăzi este de fapt prima componentă din proiectul numit „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Ilfov”.

În cea de-a doua parte a proiectului, vom construi instalații de tratare mecano-biologică a deșeurilor” a declarat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Obiectivele proiectului

Atingerea ratei de pregătire pentru reutilizare și reciclare de min. 50% din cantitatea de deșeuri din hârtie, metal, plastic, sticlă din deșeurile menajere și deșeurile similare, inclusiv din servicii publice, colectate din aria proiectului, începând cu anul 2024 – țintă estimată de reciclare (prin raportare la totalul cantității de deșeuri reciclabile) de 50% începând cu anul 2024;

Implementarea compostării individuale a biodeșeurilor (inclusiv a deșeurilor verzi, fără masă lemnoasă) la nivelul gospodăriilor individuale din mediul urban și rural (zona de case), prin achiziția de unități de compostare individuală – țintă estimată de 100% începând cu anul 2024;

Implementarea instrumentului economic ”plătește pentru cât arunci” atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru ambele tipuri de spații locative (case și blocuri), bazat pe frecvența colectării – țintă estimată de 100% începând cu anul 2024;

Reducerea cantității de biodeșeuri depozitate ca urmare a introducerii compostării individuale în mediul urban și rural.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce va face Cătălin Bordea cu banii câştigaţi la America Express: 'Îmi cumpăr…
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă nu se mai ferește! A devenit milionară la 18 ani...
Un austriac a ascuns "memoria omenirii" într-un depozit dintr-o mină de sare veche de secole
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou:...
Imagini cu CEA MAI RARĂ DACIE a momentului. Cum arată cel mai exclusivist model Dacia...
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi
BANCUL ZILEI. Bulă, șofer de taxi, sărută o calugăriță pe care o ia la ocazie:...
Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută...
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Andreea Bălan şi Jean Gavril când au dormit împreună:...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
NOUA FUNCȚIE a lui Marcel Ciolacu! Anunțul care zdruncină scena politică din România: Rațiunea VA...
Un risotto de nerefuzat. Rețeta e simplă, rezultatul, SAVUROS
Șeful CFR Călători, după accidentul trenurilor din Galați. „Nu îmi voi asuma…”