Situație alarmantă la Spitalul Colțea: Instrumentele medicale sunt plimbate cu ambulanța, după ce blocul de sterilizare s-a defectat

Situație alarmantă la Spitalul Colțea: Instrumentele medicale sunt plimbate cu ambulanța, după ce blocul de sterilizare s-a defectat
Blocul de sterilizare al Spitalului Colţea din Capitală este defect.Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO și Pixabay.com
Publicat: 16/06/2021, 13:32
Actualizat: 16/06/2021, 14:35

Blocul de sterilizare al Spitalului Colţea din Capitală este defect de o săptămână, iar instrumentele folosite la operaţii sunt trimise cu ambulanţa şi sterilizate la Spitalul Cantacuzino. Managerul unității medicale, Mircea Lupușoru, a declarat pentru GÂNDUL.RO că aparatul este vechi și că este nevoie de piese noi care vor ajunge în câteva săptămâni din străinătate, menționând că nu au fost înregistrate dificultăți în activitatea medicală. 

Pacienții trebuie să știe că nu există nicio operație amânată. Serviciile medicale sunt aceleași, instrumentarul va fi sterilizat la fel ca până acum, chiar dacă stația noastră de sterilizare nu funcționează. Am reușit să facem un contract de colaborare cu cei de la Spitalul Cantacuzino, colegii noștri care ne ajută și care în fiecare zi sterilizează tot instrumentarul necesar”, a declarat managerul Spitalului Colțea pentru GÂNDUL.RO.

Totodată, managerul susţine că staţia de sterilizare este veche, are peste 10 ani şi că este nevoie de piese care vor ajunge în 3-6 săptămâni.

Este un modul electronic care trebuie schimbat, puțin mai scump decât de obicei, iar firma care asigură sterilizarea nu-l are pe stoc, și nici nu avea obligația aceasta. Este ceva care se strică foarte rar, iar producătorul ne-a transmis că în 3-6 săptămâni ne va furniza piesa care trebuie schimbată. Noi am insistat, i-am rugat cu celeritate, să ne pună pe lista de priorități. Până acum nu am mai avut astfel de probleme, au fost situații punctuale care s-au rezolvat. Însă nu există discontinuități în activitate medicală, mai spune managerul Mircea Lupușoru pentru GÂNDUL.RO.

Medic de la Colțea: ”Este un întreg bloc de sterilizare”

Marian Stamate, medic primar la Spitalul Clinic Colţea, susține însă că defecțiunea blocului de sterilizare îngreunează activitatea medicală din cadrul unității medicale

„Nu este un aparat, este un întreg bloc de sterilizare pe care îl avem, desemnat, delimitat ca atare, cu personal delimitat special, este un departament al spitalului Sterilizarea. Este esenţial, şi nu doar pentru un spital mic sau mare, ci pentru orice unitate sanitară, pentru că nu poţi să ai instrumente sterile şi nu poţi să execuţi nici consultații, darămite intervenţii chirurgicale aşa cum ar trebui, se sterilizează halatele personalului care intră în sala de operaţie, materialul moale, câmpurile operatorii, sunt o grămadă de instrumente, echipament medical, orice vine în contact cu pacientul”, a declarat medicul Stamate de la Spitalul Colțea, citat de News.ro.

Citește Și Spitalele morții. „Superbacteriile” letale care dau lovitura fatală bolnavilor COVID, ascunse sub preș/ Protocoale drastice de dezinfectare, doar pe hârtie/ Lista infecțiilor nosocomiale pe care le poți lua din spital! (EXCLUSIV)

Citește Și Pandemia de COVID a blocat funcționarea spitalelor. Managerul Spitalului Colentina: „Frustrarea este foarte mare. Am avut rezidenți care și-au depus actele să plece în Franța” (EXCLUSIV)

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...