Soldații ruși suferă de foame pe front. Rusia a cerut rații militare de la China

Soldații ruși suferă de foame pe front. Rusia a cerut rații militare de la China
Soldații ruși suferă de foame pe front. Rusia a cerut rații militare de la China / Foto: Pixabay.com
Publicat: 15/03/2022, 11:51

Rusia a cerut asistență militară și financiară de la China, în contextul războiului din Ucraina. Vladimir Putin are nevoie inclusiv de hrană pentru soldații săi, semnalând problemele logistice de pe front.

Rusia a cerut arme de la China, precum și rații militare de hrană, cunoscută în SUA drept MRE (meal, ready-to-eat”), pe măsură ce Moscova asediază Ucraina de trei săptămâni, fără semne că ar da înapoi, scrie The Independent.

Trupele lui Putin suferă de foame și nu mai au carburanți, au informat inclusiv oficialii apărării din Marea Britanie și SUA.

China va ajuta Rusia cu mâncare pentru soldați, informează CNN. În privința furnizării de armament letal, China ezită, deoarece nu vrea să provoace Occidentul.

Un diplomat american care a dorit să rămână anonim a declarat că administrația lui Joe Biden cunoaște cererile Rusiei către China.

Chiar dacă statul chinez nu este complet dispus să livreze asistența cerută, sursele precizează că ar fi „deschis” spre asemenea colaborări.

S-a grăbit Putin cu invazia în Ucraina?

Informația a fost comentată și de aliații NATO. Consilierul pe probleme de securitate națională Jack Sullivan a avertizat, luni, China să nu ajute Rusia, deoarece ar atrage numeroase consecințe. Avertismentul survine la o zi după ce Washingtonul a susținut că Moscova a cerut arme de la Beijing.

Atât Kremlinul, cât și Partidul Comunist din China, a negat că ar discuta despre așa ceva, invocând o „dezinformare”.

Chiar dacă solicitarea pentru hrană reprezintă o cerere „inofensivă”, aceasta subliniază dificultățile de logistică cu care se confruntă armata rusă, în plină invazie a Ucrainei.

Potrivit unor rapoarte militare, invazia lui Vladimir Putin în Ucraina a fost pripită și armata rusă se confruntă cu numeroase probleme, care stau în calea cuceririi Kievului.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase