Sondaj: 70% dintre ucraineni cred că vor câștiga războiul cu Rusia. 91% dintre respondenți au încredere în Zelenski

Sondaj: 70% dintre ucraineni cred că vor câștiga războiul cu Rusia. 91% dintre respondenți au încredere în Zelenski
Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 28/02/2022, 12:08
Actualizat: 28/02/2022, 12:08

70% dintre ucraineni cred în victoria Forțelor Armate Ucrainene în fața Rusiei, iar 91% dintre respondenți susțin acțiunile președintelui Volodimir Zelenski.

70% dintre ucraineni cred în victoria Forțelor Armate Ucrainene asupra forțelor militare ruse, în timp ce 91% dintre respondenți susțin acțiunile președintelui Volodimir Zelenski, potrivit unui sondaj realizat de Rating Sociological Group, notează The Jerusalem Post.

În cadrul sondajului au fost intervievați 2.000 de ucraineni cu vârsta de peste 18 ani din toate regiunile, cu excepția regiunilor ocupate Donețk și Lugansk și a peninsulei Crimeea.

În timp ce majoritatea ucrainenilor par să aibă o viziune optimistă asupra viitorului, 16% dintre respondenți sunt nesiguri de victoria armatei ucrainene asupra forțelor ruse.

15% dintre respondenți spun că nu știu cine va câștiga.

Dintre cei care au fost încrezători în victoria Ucrainei – 47% au spus că sunt absolut siguri de victoria militară a Ucrainei, 23% s-au declarat doar destul de încrezători.

A cincea zi de război în Ucraina

Atacurile în Ucraina au continuat în mai multe direcții în noaptea de duminică spre luni, după ce Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării şi şefului Statului Major să pună Forţele de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă.

Frontul din sud avansează rapid, iar rușii au preluat duminică noaptea controlul asupra orașului Berdyansk. Din nord vine o coloană puternică a Gărzii Naționale cecene, dar imaginile din satelit arată și o coloană de 5 kilometri de vehicule militare care se apropie de Kiev.

În nord-est sunt lupte grele în regiunea Harkov.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat duminică, la cererea ţărilor occidentale, o rezoluţie care convoacă luni în „sesiune specială de urgenţă” Adunarea Generală a ONU pentru ca cei 193 de membri ai săi să decidă asupra invadării Ucrainei de către Rusia.

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat duminică noaptea că 352 de civili, dintre care 14 copii, au fost ucişi de la începutul invadării Ucrainei de către Rusia.

Fostul viceministru rus de externe Andrei Fedorov spune că primele zile ale lunii martie sunt importante în războiul ruso-ucrainean. Fedorov a declarat pentru Al Jazeera că următoarele zile sunt esențiale în invazia Ucrainei de către Rusia, deoarece ordinul inițial al președintelui Vladimir Putin era să „finalizeze operațiunea militară cu o victorie până pe 2 martie”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult