Sorin Câmpeanu rămâne în funcție. Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei a fost respinsă

Sorin Câmpeanu rămâne în funcție. Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei a fost respinsă
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Sursa: captură video
Publicat: 21/06/2022, 18:02

Sorin Cîmpeanu rămâne în funcţia de ministru al Educaţiei după ce moţiunea împotriva sa a fost respinsă. Moţiunea simplă, intitulată „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor” a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. S-au înregistrat 60 voturi pentru moţiune, 186 contra şi două abţineri.

În urmă cu doar câteva zile, 52 de deputaţi USR au semnat moţiunea care urmărea să îl dea jos din funcţie pe Sorin Cîmpeanu şi care îl găsea responsabil pentru dezastrul din învăţământul românesc.

Sorin Cîmpeanu rămâne în continuare în funcţia de ministru al Educaţiei
Între timp, USR-ul cere realizarea unor norme metodologice în baza cărora să se realizeze transportul elevilor între localitatea de domiciliu şi cea în care sunt şcolarizaţi cu adevărat gratuit.

Deputaţii USR au susţinut, în moţiune, că Sorin Cîmpeanu este singurul responsabil de „dezastrul învăţământului din România”.

„Sfârşitul de an şcolar este, pentru toţi cei implicaţi în învăţământ, momentul în care tragem linie în catalog. A venit clipa unui bilanţ serios pentru au sector care are acelaşi om la cârmă începând din decembrie 2020. Ministerul Educaţiei a fost condus neperturbat de Sorin Mihai Cîmpeanu. De aceea, domnia sa este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România. Nimic nu ne poate şterge din minte momentul în care, cu o indiferenţă asumată, Sorin Cîmpeanu declara public că învăţământul românesc a ajuns la ‘un minim istoric”, se arată în moţiunea simplă.

Deputaţii USR susţin că Sorin Cîmpeanu „are corigenţe pe linie la toate materiile din portofoliul Ministerului”.