VIDEO | Spitalele din București, dotate cu aproape 3.800 de bile extinctoare. Cum acționează acestea asupra flăcărilor

VIDEO | Spitalele din București, dotate cu aproape 3.800 de bile extinctoare. Cum acționează acestea asupra flăcărilor
Sursa foto - ARHIVĂ: Profimedia
Publicat: 02/02/2022, 21:59
Actualizat: 02/02/2022, 22:05

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri, printr-o postare pe Facebook, că Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a achiziționat 3.792 de bile extinctoare, care vor fi folosite în cele 19 spitale administrate de primărie.

„Am semnat recepția pentru aceste produse, care au o garanție de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite și montate”, a anunțat edilul, care a precizat că ele se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul.

„Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați”, a explicat Nicușor Dan, care a postat și un clip de prezentare, pentru a arăta cum acționează acestea asupra flăcărilor:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult