Subprefectul de Sălaj, ucis de o construcție ilegală. Politicianul nici măcar nu trebuia să se afle la evenimentul care i-a adus moartea

Subprefectul de Sălaj, ucis de o construcție ilegală. Politicianul nici măcar nu trebuia să se afle la evenimentul care i-a adus moartea
FOTO - GraiulSalajului.ro
Publicat: 22/06/2022, 21:59
Actualizat: 22/06/2022, 22:21

Apar noi detalii despre moartea subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Țurcaș (52 de ani), ucis de acoperișul unui foișor doborât de vânt. El fusese invitat în ultimul moment la evenimentul care i-a adus moartea, iar construcția nu avea autorizație. Parchetul a deschis o anchetă, în acest caz.

Martori la tragedie au fost oameni politici importanți ai județului, inclusiv primari din zonă, care vor fi audiaţi.

Primarul localităţii unde a murit politicianul a povestit, pentru Antena 3, cum a încercat să-l salveze pe subprefect, precizând că nici măcar nu trebuia să se afle în acel loc, fiind invitat în ultimul moment și el a confirmat prezența.

Subprefectul de Sălaj n-a avut nicio șansă de supraviețuire

„La un moment dat a venit o rafală mai puternică şi careva a strigat cade! În momentul ala m-am întors, am văzut că acoperişul se duce. Noi stăteam la masă. Erau 10 oameni în foişor. În fracţiuni de secundă, fiecare a încercat să se salveze. Unii au sărit din foişor, alţii s-au adăpostit. Domnul subprefect cred că a incercat să se ridice în picioare. S-a întors şi a venit grinda şi l-a prins chiar pe piept şi l-a dus înspre masă şi l-a prins între masă şi grindă”, a precizat  primarul comunei Horoatu Crasnei, Marian Mirişan.

Au încercat iniţial cu toţii să ridice grinda, dar nu s-a mișcat nici măcar un centimetru.

„Am tăiat masa cu o drujbă şi aşa am reuşut să-l scoatem afară. Subprefectul era inert. Nu respira, iar inima încetase să-i mai bată. Eu i-am făcut masaj cardiac. După vreo 40-50 de apăsări am simtit că inima începe să împingă. Avea bătăi. Un coleg primar de la Cizer i-a facut respiratie”, a mai spus edilul.

Au reușit să îl readucă la viaţă și a început să respire. A venit o ambulanţă, și chiar un elicopter SMURD, dar din păcate subprefectul Virgil Ţurcaş s-a stins în drum spre aparatul de zbor, leziunile interne fiind prea grave. Ceilalţi participanţi la eveniment au scăpat nevătămați.

Virgil Țurcaș (FOTO: Facebook/Prefectura Sălaj)

Subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a murit, marți, după ce acoperișul unui foișor din Hurez s-a prăbușit peste el. Bărbatul a fost, practic, strivit de o bucată mare de lemn. De altfel, medicii l-au găsit în stare de inconștiență.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase